Gemeente Gemeente Grobbendonk

De Grote Fietsenquête

Om het fietsbeleid beter te kunnen afstemmen op de wensen van de fietsers organiseert de provincie Antwerpen een groots fietsonderzoek. Tot en met 30 september 2017 kan je de Grote Fietsenquête invullen op www.antwerpenfietsprovincie.be.

Grootschalig onderzoek
Met dit fietsonderzoek is de provincie Antwerpen niet aan haar proefstuk toe. In 2013 peilde de dienst Mobiliteit al naar de ervaringen van de fietsers op de fietsostrade F1 Antwerpen-Mechelen. In 2002, 2007 en 2012 onderzocht Toerisme Provincie Antwerpen de economische impact van het fietstoerisme in de provincie. Door de vele raakpunten tussen functioneel fietsen en het vrijetijdsfietsen doet de provincie Antwerpen voor het eerst een grootschalig onderzoek vanuit de beide invalshoeken.

Wat kan beter?
De provincie Antwerpen wil weten wie er voor de fiets kiest, wanneer, waarom en hoe. Dit fietsonderzoek geeft fietsers de kans om invloed uit te oefenen op het provinciale fietsbeleid. De enquête bevat onder meer vragen over de kwaliteit van fietspaden en het fietsgebruik in functie van woon-werkverkeer. Verder wordt ook de economische impact van het fietstoerisme onderzocht.

Doe mee en win
Fietsers kunnen ‘De Grote Fietsenquête’ nog tot en met 30 september 2017 invullen op www.antwerpenfietsprovincie.be. Wie deelneemt maakt kans op leuke prijzen zoals een elektrische fiets en een fietsweekend. Ter aanvulling op de online enquête peilt onderzoeksbureau IVOX bij een representatieve groep Vlamingen via een panelgesprek naar hun verplaatsingsgedrag. Begin 2018 maakt de provincie Antwerpen de resultaten van dit grootschalig fietsonderzoek bekend.

Gepubliceerd op  ma 03 jul 2017