Gemeente Gemeente Grobbendonk

1 dag niet! Nationale actiedag tegen woninginbraken - 26/10

Op 26 oktober 2018 zetten we de nationale actiedag tegen woninginbraken in de kijker. Neem maatregelen om je woning te beveiligen en geen slachtoffer te worden!

Doe altijd ramen en deuren op slot, ook als je maar voor even afwezig bent. Plaats dure voorwerpen uit het zicht van voorbijgangers. Geef altijd de indruk dat er iemand aanwezig is. Werk met tijdschakelaars voor de verlichting, laat je brievenbus leegmaken en vraag aan je buren om de rolluiken op en neer te laten. Vermeld vooral niet op je sociale media dat je op reis bent! Berg materiaal dat de inbreker van pas zou kunnen komen op. Installeer beveiligingsmaatregelen om deuren en ramen te versterken tegen inbraken en plaats een alarm.

Het gemeentebestuur verleent een tussenkomst in de kosten die je hebt betaald om jouw woning tegen inbraak te beveiligen. Lees er meer over op www.grobbendonk.be/inbraakpreventiepremie.

De FOD Binnenlandse Zaken organiseert een Facebookwedstijd waarbij je een foodtruck voor je buurt kan winnen! 

 Hoe deelnemen?

  1. Bezoek een lokaal preventie-initiatief in je buurt (https://www.1dagniet.be/initiatieven/)
  2. Neem een selfie met een preventie-initiatief op de achtergrond
  3. Post de selfie op facebook met de vermelding van #1dagnietBE

De selfie moet niet op de facebookpagina van 1 dag niet geplaatst worden. Op de persoonlijke tijdlijn is voldoende (deze moet wel openbaar toegankelijk zijn). Wel belangrijk is dat elke deelnemer gebruik maakt van #1dagnietBE, gezien we deze hashtag gebruiken als criterium om de deelnames te herkennen.

Meer info:
www.1dagniet.be

Gepubliceerd op  vr 05 okt 2018