Gemeente Gemeente Grobbendonk

10.000 stappen: Elke stap telt

Ongeveer de helft van de Vlamingen beweegt te weinig. Voldoende beweging is nochtans belangrijk voor een gezonde levensstijl. Daarom lanceerden het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw, Sport Vlaanderen, de Vlaamse Logo’s en het Agentschap Zorg en Gezondheid de campagne “10.000 stappen: elke stap telt”. Stappen zetten is namelijk de meest laagdrempelige manier om te bewegen. En ook ons lokaal bestuur doet mee.

Wandelen is de makkelijkste en goedkoopste manier van bewegen. En de voordelen ervan zijn amper bij te houden! Wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat 10.000 stappen gespreid over een hele dag de gezondheid fundamenteel verbetert. Je kan dus toch voldoende bewegen, ook al ben je nog niet klaar om te sporten. Stappen kan je altijd en overal: thuis, op het werk, tijdens verplaatsingen (verkeer), in je vrije tijd …

10.000 stappen per dag is ideaal voor het gunstigste effect op je gezondheid. Voor 65-plussers is dit 8.000 stappen.

Maar: staar je niet blind op dat cijfer, want in diezelfde studies zien we ook dat de sterkste daling van risico op sterfte al te zien is bij minder dan 10.000 stappen per dag. Iemand die evolueert van 3000 naar 4000 stappen per dag doet ook al heel wat gezondheidswinst.

Dus, nog belangrijker dan 10.000 stappen, is ‘Elke stap telt!’. Ook kleine vorderingen maken een groot verschil.

Voor wie meer wil bewegen maar niet weet hoe, is ‘Bewegen Op Verwijzing’ de ideale ondersteuning. Onze Bewegen Op Verwijzing-coach Lennard De Rooy stimuleert je om meer te bewegen met een persoonlijk beweegplan en consultaties.

Meer info