Gemeente Gemeente Grobbendonk

Sta in contact met je buren via Hoplr

In september werd Hoplr in Grobbendonk en Bouwel gelanceerd. Hoplr is een online, besloten buurtnetwerk waarop je berichten kan plaatsen en lezen die alles met het buurtleven in Grobbendonk en Bouwel te maken hebben. Op die manier kan je je buren nog wat beter leren kennen, spullen uitwisselen die je anders misschien zou moeten kopen, hulp vragen voor een klusje, op de hoogte blijven van meldingen en activiteiten en nog veel meer. Het platform is gratis en reclamevrij.

Onze gemeente werd in vier buurten opgedeeld die elk hun besloten netwerk krijgen: Grobbendonk West, Grobbendonk Oost, Bouwel Noord en Bouwel Zuid. Vanaf de eerste week van september kregen alle inwoners een brief in de bus. Daarop staat een woordje uitleg en een code. Met die code krijg je toegang tot de buurt, die dus ook helemaal afgesloten is voor buitenstaanders. Op de brief zullen verder alle instructies staan die je nodig hebt om te registreren.

Het platform bestaat uit een overzicht met berichten, een chatfunctie, een kalender met buurtactiviteiten en een lijst van al je geregistreerde buren. Ook het lokaal bestuur van Grobbendonk zal berichten kunnen plaatsen in de buurten, maar heeft verder geen inkijk. Die ‘externe’ berichten kunnen gaan over wegenwerken, overlast, evenementen, bevragingen enz. Inwoners kunnen omgekeerd ook berichten delen met het bestuur, maar alleen als ze dat zelf aangeven. Het lokaal bestuur neemt dus wel het initiatief - om sociale cohesie en betrokkenheid in Grobbendonk en Bouwel te stimuleren - maar het platform is echt van de buurt.

Hoplr wordt al in 900 andere Belgische en Nederlandse buurten gebruikt, goed voor 200.000 Hoplr-buren. Ook andere steden en gemeenten gebruiken het om te communiceren met hun inwoners, zoals Brugge, Mechelen, Sint-Niklaas, Ranst, Olen,... De feedback is daar erg lovend.

Hoe schrijf je je in op Hoplr?
Download de mobiele app of surf naar www.hoplr.com en vul je adres in. Geef je buurtcode in die op de uitnodigingsbrief staat en schrijf je in voor je buurt. Als je geen brief ontvangen hebt, dan kan je je ook probleemloos registreren met je e-mailadres.

Zelf niet woonachtig in onze gemeente en jouw bejaarde ouders wel? Help hen even met registreren en vraag via het platform ineens aan hun buren om hen te helpen met een klusje of boodschap of gewoon om een oogje in het zeil te houden.

Meer info:

Dienst communicatie, tel. 014 50 78 76

Gepubliceerd op  vr 30 aug 2019