Gemeente Gemeente Grobbendonk

Wijk-werken Grobbendonk

Plaatselijk werkgelegenheidsagentschap Grobbendonk (PWA)

Een plaatselijk werkgelegenheidsagentschap (PWA) is een dienst, erkend door de minister van tewerkstelling en arbeid, die aan werkzoekenden de kans biedt op een volledig wettelijke manier bezoldigde activiteiten uit te oefenen, met behoud van de werkloosheidsuitkering.

Een PWA biedt hulp aan privépersonen, plaatselijke overheden, vzw’s en andere niet-commerciële verenigingen, onderwijsinstellingen en bedrijven uit de land- en tuinbouwsector.

Taken
Dit kan gaan van tuinonderhoud en kinderopvang tot boodschappen doen, enz. Voor een gedetailleerde lijst kan je terecht in het PWA-kantoor.

Beroep doen op het PWA
Je doet bij het PWA een aanvraag voor de activiteit(en) die je wil laten verrichten. Het PWA zal vervolgens op zoek gaan naar een geschikte kandidaat. Hebben we iemand gevonden, dan nemen we contact met je op en volgt er een kennismakingsgesprek. Daarna word je ingeschreven als PWA-gebruiker en ontvang je een geldig gebruikersformulier. Vanaf dan kan je activiteiten laten uitvoeren.

Werken voor het PWA
Komen in aanmerking:

  • Personen die uitkeringsgerechtigd volledig werkloos zijn en die sedert minstens 2 jaar (of 6 maanden indien 45 jaar of ouder), ingeschreven zijn als werkzoekende
  • Personen die het leefloon genieten

Verzekering
Wie werkt in het PWA, is automatisch verzekerd tegen arbeidsongevallen. Veroorzaken deze personen schade tijdens hun werkzaamheden, dan dekt de verzekeringspolis van het PWA meestal de burgerlijke aansprakelijkheid.

Contactpunt Grobbendonk
In het lokaal van het PWA vind je het Contactpunt Grobbendonk. Het Contactpunt in onze gemeente is een onderdeel van de Werkwinkel in Herentals.