Gemeente Gemeente Grobbendonk

Aanleg fietspad Zuiderbaan & asfalteringswerken Kremersgat en Heirbaan

Op 25 mei start aannemer Hoogmartens met werkzaamheden in de Zuiderbaan, een deel van Kremersgat en een gedeelte van de Heirbaan.

Binnenkort start het lokaal bestuur Grobbendonk, in samenwerking met de provincie Antwerpen, wegenwerken in de Zuiderbaan en het Kremersgat. Daarnaast zullen ook asfalteringswerken plaatsvinden in een gedeelte van de Heirbaan.

Start en duur van de werken
De werkzaamheden starten op 25 mei 2020 en zullen ongeveer 2 maanden duren, onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden. De werken kosten ruim 326.000 euro. De gemeente krijgt van het Fietsfonds, een samenwerkingsovereenkomst tussen de Vlaamse overheid en de provincie Antwerpen, 271.000 euro terugbetaald. 

Waarom deze werken
Deze werken hebben als doel om een volwaardige en veilige fietsverbinding aan te leggen. Na deze aanleg is de Zuiderbaan een fietsweg: gemotoriseerd verkeer is niet toegelaten, uitgezonderd vergunninghouders en hulpdiensten. Bewoners van de Zuiderbaan krijgen een toelating voor het bereiken van hun woning. Bezoekers moeten hun auto buiten de Zuiderbaan parkeren.

Voorziene omleiding
Tijdens de asfalteringswerken, momenteel voorzien tussen 8 en 19 juni, zal er geen doorgang mogelijk zijn in de Heirbaan en is er voor doorgaand verkeer een omleiding voorzien via Pulse Steenweg, Leopoldstraat en het centrum van Grobbendonk naar Vorselaar.
Voor fietsers wordt een veilige omleiding voorzien via Kerkeveldstraat, Vorselaarse baan, Beukenlaan en vervolgens via Hofeinde richting Vorselaar. Een alternatieve fietsroute is ook mogelijk via Vorselaarse baan, Kremersgat en het bosweggetje naar Heikant. 

Meer info: kobe.raeymaekers@grobbendonk.be of 014 50 70 05
Gepubliceerd op  do 14 mei 2020