Gemeente Gemeente Grobbendonk

Dienstverlening op afspraak

Door de coronamaatregelen is het lokaal bestuur Grobbendonk noodgedwongen vroeger uit de startblokken geschoten met het concept ‘dienstverlening op afspraak’. 

De geplande vernieuwingen aan het onthaal op het gemeentehuis zullen in de toekomst dit systeem nog beter tot zijn recht te laten komen.

We zijn overtuigd dat dienstverlening op afspraak dan ook héél wat voordelen heeft:

  • Kortere wachttijden: je hebt een afspraak en je zal dus nauwelijks moeten wachten om geholpen te worden.
  • Je komt niet voor niets: we weten waarvoor je komt en zorgen ervoor dat er een specialist aanwezig is om jou te helpen.
  • Extra persoonlijke aandacht: we houden je dossier en/of de nodige stukken al bij de hand.
  • Privacy: als je voor een gevoelige kwestie komt, reserveren we een afgesloten gespreksruimte.
  • Je komt goed voorbereid: bij het maken van de afspraak vertellen we je wat je allemaal moet meebrengen.

Het Klik-Bel-Kom-principe!

De komende maanden zullen we daarom stevig inzetten om deze nieuwe dienstverlening op punt te zetten. Hierbij hanteren we al een tijdje het klik-bel-kom-principe:

  • Klik

Héél wat zaken kan je al online regelen: www.grobbendonk.be/online-aanvragen. Maak daarom prioritair gebruik van onze digitale dienstverlening. Je vind telkens een knop 'vraag online aan' bij zaken die je op deze manier kunt regelen.

Op onze website vind je bij elke product ook telkens de contactgegevens van het juiste team aan de rechterkant van de pagina. Heb je een vraag bij een bepaald product, dan kan je deze altijd via mail stellen. Onze collega’s proberen je dan zo snel mogelijk een antwoord te bezorgen.

Online afspraken maken is voorlopig nog niet mogelijk voor alle producten, maar hier werken we de komende maanden stevig aan door!

  • Bel

Natuurlijk blijven we ook telefonisch bereikbaar. Bel rechtstreeks naar het correcte team of gebruik ons algemeen nummer, 014 51 10 20. Onze medewerkers zullen je zo goed mogelijk te woord staan. Als blijkt dat je toch moet langskomen, wordt er telefonisch een afspraak gemaakt.

  • Kom

Voor heel wat ‘snelle’ producten kan je nog gewoon langskomen op het gemeentehuis: www.grobbendonk.be/snelbalie . We hebben hier dan over zaken die we snel via de snelbalie kunnen oplossen, zonder dat hiervoor specifieke kennis van de onthaalmedewerker nodig is. Cadeaucheques aankopen, vuilniszakken of stickers aankopen, ophalen of afleveren van documenten, …  het kan allemaal. Op de website kan je een lijst terugvinden van alle producten die beschikbaar zijn aan het onthaal.

Bij het binnenkomen van het gemeentehuis zorgen we ervoor dat het klantbegeleidingssysteem je zo snel mogelijk op de goede weg helpt. Kom je voor de snelbalie, dan krijg je een nummertje zodat je zeker je plaats niet verliest in de rij. We zorgen natuurlijk voor een aangepast wachtruimte.

Heb je wel een afspraak dan zorgen we ervoor dat je een ticket krijgt met het nummer van de, speciaal voor jou, gereserveerde gespreksruimte. Via de grote schermen in de wachtruimte kan je zien wanneer het jouw beurt is. De medewerker zit alvast klaar om je verder te helpen!

Heb je géén afspraak maar kom je toch langs voor een product dat enkel op afspraak kan worden verstrekt? De medewerkers van het onthaal zullen in het afsprakensysteem kijken of er die dag nog plek is, is dat niet het geval of loopt de wachttijd te hoog op, dan maken ze samen met jou een afspraak voor een ander moment.

Optimaal digitaal!

De komende jaren werken we dus aan een hele nieuwe dienstverlening waarin we gaan voor ‘optimaal digitaal’. Optimaal wil zeggen dat we de digitale mogelijkheden zo goed mogelijk verder uitbouwen en dat we de werking van deze technologie verder blijven verbeteren.

Optimaal betekent ook dat het op maat zal zijn van de burger. Ben je niet helemaal mee met het digitale verhaal, wil je je vragen toch eens bespreken met een medewerker of is er een andere reden waarom je graag fysiek wil geholpen worden? Dan zorgen wij voor een open en klantvriendelijk gemeentehuis met een onthaal dat voor je klaar staat!