Gemeente Gemeente Grobbendonk

Bedankt ‘Control Cruiser’ om niet te snel te rijden!

Eindelijk een manier om voorbeeldige chauffeurs te bedanken! Iedereen kent ze wel: brokkenpiloten, zondagsrijders, Johnny’s, chauffeurs die onze straten onveilig maken door hun overdreven snelheid. Ook Bouwel en Grobbendonk blijven er helaas niet van gespaard. Maar wat met mensen die zich wél aan de snelheidslimiet houden? Zij krijgen nu een eigen woord: Control Cruiser. En iedereen krijgt de kans om de Control Cruisers in hun straat te bedanken.

De nieuwe term komt er na een onderzoek van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV). Hun bevraging leerde dat de grote meerderheid van de chauffeurs bereid is om zich aan de snelheidslimiet te houden, maar dat ze soms een geheugensteuntje nodig hebben. Bovendien leerde het onderzoek dat één op de vier mensen graag actief de automobilisten zouden willen bedanken die het rustig aan doen.

Daarom is er nu dus de Control Cruiser: een positieve term om chauffeurs die zich aan de snelheidslimiet houden te benoemen. Alle Control Cruisers in Vlaanderen zullen in oktober in een grootschalige campagne bedankt worden. Niet alleen met grote borden langs autosnelwegen en gewestwegen, maar ook in jouw straat.

Vraag een bord aan en bedank zo de chauffeurs voor hun voorbeeldig rijgedrag. In onze gemeente kan je een bord ophalen aan het onthaal van het gemeentehuis vanaf 2 september 2019.  Je kan ook een bord bestellen op www.beloofd.be.   

Gepubliceerd op  ma 02 sep 2019