Gemeente Gemeente Grobbendonk

Geen zitdag voor invullen belastingaangifte, wel telefonische hulp mogelijk

De FOD Financiën heeft beslist om ook dit jaar de zitdagen van de belastingen te annuleren. Je kan dit jaar dus niet langskomen op het gemeentehuis voor hulp bij het invullen van je belastingaangifte.

Je aangifte via Tax-on-web: simpel en snel!
Je aangifte (grotendeels vooraf ingevuld) of je voorstel van vereenvoudigde aangifte zal vanaf begin mei beschikbaar zijn in Tax-on-web. Om toegang te krijgen, ga je naar www.myminfin.be, waar je kan aanmelden met je identiteitskaart, de pincode en een kaartlezer of met de itsme-app. Zijn je gegevens juist en volledig? Dan hoef je niets te doen. Je zal automatisch je aanslagbiljet ontvangen. Bij onjuiste of onvolledige gegevens kan je deze corrigeren, hetzij in Tax-on-web, hetzij via het papieren antwoordformulier.

Heb je vorig jaar je belastingaangifte laten invullen door een medewerker van FOD Financiën?
De medewerkers van de FOD Financiën hebben in april reeds proactief contact opgenomen met inwoners die vorig jaar hun aangifte via de telefoon lieten invullen en zo een afspraak ingepland voor het invullen van de belastingaangifte in mei en juni.

Maakte je in 2020 geen gebruik van de telefonische hulp?
Dan kan je vanaf 5 mei zelf even contact opnemen met FOD Financiën via het telefoonnummer dat op je aangiftebrief vermeld staat. Je krijgt een afspraak om je aangifte telefonisch te laten invullen.  

Na het invullen ontvang je per post een document met de meegedeelde gegevens. Dit document stuur je ondertekend terug.

De aangifte op papier moet ingevuld worden voor 30 juni 2021. Via Tax-on-web heb je nog tijd tot 14 juli 2021.

Meer info: www.financien.belgium.be of 02 572 57 57 (maandag-vrijdag: 8.30-17.00 uur)

Gepubliceerd op  di 04 mei 2021