Gemeente Gemeente Grobbendonk

Bike2School - elf keer rond de wereld op je fiets

Op vrijdag 17 september, de Week van de Mobiliteit, ging het project Bike2School van start. Bike2School stimuleert lagereschoolkinderen om met de fiets, de step of te voet naar school te gaan. De kinderen worden beloond met virtuele munten. Een paar maanden later blijkt deze actie alvast aan te slaan.

Bike2School is een project van Grobbendonk en 13 Kempense gemeenten in samenwerking met IOK om meer duurzame verplaatsingen naar school aan te moedigen. In totaal nemen 86 scholen in 14 gemeenten deel aan het project. De leerlingen fietsten in de eerste drie maanden van het schooljaar al zo’n 451.567 kilometer of meer dan elf keer de wereld rond.

De verplaatsingen van de kinderen worden volledig geautomatiseerd geregistreerd met een tag. Zo verdienen de kinderen virtuele munten, ofwel bucks. De verzamelde bucks kunnen zij uitgeven bij lokale handelaars of op de kermis.

Bike2School loopt nog tot 2025 in Arendonk, Balen, Geel, Grobbendonk, Herentals, Herselt, Hoogstraten, Hulshout, Kasterlee, Laakdal, Meerhout, Ravels, Vosselaar en Westerlo.

Goede voornemens campagne
Met de start van het nieuwe jaar lanceert Bike2School haar goede voornemens campagne. Leerlingen die in de week van 10 tot 14 januari 2022 met de fiets, de step of te voet naar school komen, verdienen hierbij dubbele punten. Op deze manier worden zij extra gestimuleerd om zich duurzaam te verplaatsen, ondanks de koude en donkere winterdagen.

Dit project wordt gerealiseerd met financiële steun van EFRO Vlaanderen GTI Kempen, Vlaanderen en de provincie Antwerpen.

Meer info

Gepubliceerd op  vr 07 jan 2022