Gemeente Gemeente Grobbendonk

Bouwen of verbouwen in 2019? Vraag je premie aan!

Ook in 2019 kan je in Vlaanderen volop genieten van energiepremies en fiscale voordelen voor energiebesparende maatregelen in zowel een bestaande woning als in een nieuwbouwwoning.

Premies voor energiebesparing
Ook in 2019 kan je in Vlaanderen volop genieten van energiepremies en fiscale voordelen voor energiebesparende maatregelen in zowel een bestaande woning als in een nieuwbouwwoning.

  • De premies bij de netbeheerder (Fluvius – de nieuwe naam voor Eandis of Infrax).
  • De totaalrenovatiebonus voor wie minstens 3 energiebesparende investeringen uitvoert.
  • De korting op de onroerende voorheffing bij energetische nieuwbouw of ingrijpende energetische renovatie.
  • 1% korting op de registratierechten voor wie een enige gezinswoning aankoopt en van plan is om een ingrijpende energetische renovatie uit te voeren.

Ook het nieuwe EPC werd gelanceerd. Je hebt een EPC nodig als je jouw woning gaat verkopen of verhuren. Op het nieuwe EPC zal een label toegevoegd worden, gaande van A+ (een woning die meer energie produceert dan verbruikt) tot F (een zeer energieverslindende woning). Door het label zal de potentiële koper of huurder nog sneller de energieprestatie van de woning kunnen inschatten.


Ontdek alle info over de energiepremies en fiscale voordelen via de infobrochure die je vindt op www.energiesparen.be/publicaties of die je kan afhalen aan het loket van de dienst ruimtelijke ordening (Boudewijnstraat 4).

De Vlaamse renovatiepremie
Met de renovatiepremie steunt de Vlaamse overheid eigenaars die een eigen woning van minstens 30 jaar oud willen renoveren of die een bestaand gebouw willen omvormen tot woning. Wie de premie kan aanvragen, welke werken in aanmerking komen en hoeveel de premie bedraagt, kan je lezen op www.wonenvlaanderen.be/premies/de-vlaamse-renovatiepremie.

Meer info:
Dienst ruimtelijke ordening, tel. 014 50 70 01

Gepubliceerd op  wo 13 feb 2019