Gemeente Gemeente Grobbendonk

Coachingstraject Mooimakers

Een gezellige gemeente is een propere, mooie gemeente waar we graag wonen. Daarom zijn we onder begeleiding van Mooimakers gestart met een coachingstraject om ons zwerfvuil- en sluikstortbeleid te optimaliseren. 
Het doel van dit intensief coachingtraject is een vermindering van het zwerfvuil en sluikstort in onze gemeente. Naast begeleiding, voorziet mooimakers hier ook een subsidie voor.

Hoe pakken we dit concreet aan?

  • Meten: de lokale situatie wordt gemonitord. Waar is er zwerfvuil? Wat zijn de meest vervuilde plekken? Deze plaatsen inventariseren we en volgen we op.
  • Plannen: we optimaliseren het veeg- en vuilnisbakkenplan. Dit kan bijvoorbeeld leiden tot het weghalen, het bijplaatsen of verplaatsen van vuilnisbakken om het gebruik ervan te verbeteren.
  • Doen: er komt een plan van aanpak en Mooimakers begeleidt ons hierin.


Over Mooimakers: 
Mooimakers gaat actief de strijd aan tegen zwerfvuil en sluikstorten in Vlaanderen. Het organiseert campagnes en acties, voert onderzoek, stimuleert kennisuitwisseling en ondersteunt de betrokken actoren. Mooimakers is het initiatief van de OVAM, Fost Plus en de VVSG.