Gemeente Gemeente Grobbendonk

Covid Safe feesten

Sinds mid augustus kan je zonder mondmasker en afstandsregels naar massa-evenementen in openlucht met meer dan 1.500 mensen. Je moet dan wel een Covid Safe Ticket (CST) kunnen voorleggen. Daarmee kan je bewijzen dat je al zeker 2 weken volledig gevaccineerd bent (vaccinatiecertificaat), recent negatief testte (testcertificaat) of het voorbije half jaar al eens besmet bent geweest met het coronavirus (herstelcertificaat). Voor het Weekend van de verenigingen werken we ook met het Covid Safe Ticket.

Wie kan een een Covid Safe Ticket aanvragen?
Iedereen ouder dan 12 jaar (°2009) kan een CST aanvragen. Kinderen jonger dan 12 jaar mogen zonder bijkomende controle het evenement bijwonen.

Hoe kan ik een Covid Safe Ticket aanvragen?
Je kan je CST digitaal opvragen via de officiële CovidSafeBE-app op je mobiele toestel en
via Mijn gezondheid, My Healthviewer en Mijn Burgerprofiel. Hou je identiteitskaart, pincode en kaartlezer bij de hand of log in via de itsme®-app. Een papieren CST kan je aanvragen via de helpdesk 078 78 78 50 (weekdagen van 9.00 tot 19.00 uur). Hou hierbij wel rekening met een wachttijd van 1 week tussen je aanvraag en de ontvangst.

Wat is een geldig Covid Safe Ticket?
Om een geldig Covid Safe Ticket te kunnen aanvragen, moet je aan volgende voorwaarden voldoen:

  • Je hebt een vaccinatiecertificaat (je bent meer dan 2 weken volledig gevaccineerd);
  • Je hebt een herstelcertificaat dat minder dan 6 maanden oud is (je bent genezen van een besmetting met Covid-19);
  • Je hebt onlangs negatief getest op een PCR-test (enkel geldig op de dag van de test plus de eerste twee dagen daarna);
  • Je hebt onlangs negatief getest op een snelle antigeentest (enkel geldig op de dag van de test, en de eerste dag daarna).

Hoe krijg ik toegang tot een evenement?
Bij elke toegang tot het evenemententerrein zal een controleur je vragen je identiteitskaart en je Covid Safe Ticket te tonen. Dat kan ofwel het certificaat zijn in je CovidSafeBE-app, ofwel een afgedrukte versie. De controleur gaat via een officiële scan-app na of je certificaat geldig is.

Hoe zit het met mijn privacy?
Bij het scannen van je CST worden geen gezondheidsgegevens gedeeld met de organisator of bewakingsfirma. Zij krijgen enkel je naam, voornaam en geboortedatum te zien, en of je certificaat voldoet aan de vereisten om binnen te mogen (bv. of het nog geldig is).

Meer info: www.covidsafe.be

Gepubliceerd op  wo 18 aug 2021