Gemeente Gemeente Grobbendonk

De gratis, gele papiercontainer komt eraan

Wanneer komt de nieuwe papiercontainer? Dat is een veelgestelde vraag in onze gemeente. Eind oktober zullen de gele papiercontainers geleverd worden bij ieder gezin. De container is gratis, net zoals het papier en karton dat je meegeeft met de inzameling.

Bied je weinig papier en karton aan bij de maandelijkse inzameling aan huis, minder dan in 1 bananendoos past? Dan kan je kiezen voor een kleine papiercontainer van 40 liter. Meer papier en karton? Dan leveren we een papiercontainer van 240 liter bij je thuis af.

Liever geen papiercontainer? Geen probleem, je bent niet verplicht om een gele papiercontainer te nemen. Hou er wel rekening mee dat je vanaf 1 januari 2023 geen papier en karton meer kan meegeven met de huis-aan-huisinzameling. Je kan wel nog altijd terecht op ons recyclagepark of bij één van onze semi-ondergrondse papiercontainers.

Midden september ontvangt ieder gezin een brief van IOK Afvalbeheer met daarin alle informatie over de nieuwe papiercontainers. Je moet hier dus voorlopig niets voor doen.

Gepubliceerd op  di 21 jun 2022