Gemeente Gemeente Grobbendonk

Hoe gezond is je grond?

Met De Grote Grondvraag brengt OVAM in kaart welke gronden in Vlaanderen gezond zijn en welke niet. Samen kunnen we elke vierkante meter grond weer gezond maken. Benieuwd hoe het gesteld is met jouw grond?

Hoe gezond is je grond? Dat onderzoekt De Grote Grondvraag. OVAM wil samen met jou in kaart brengen welke gronden gezond zijn én welke niet. Want het zijn die verontreinigde gronden die we willen opsporen en saneren. Samen kunnen we zo elke vierkante meter grond in Vlaanderen weer gezond maken.

Check je grond nu

Waarom?
De Grote Grondvraag is van groot maatschappelijk belang. Want door ons rijke industriële verleden zijn er in Vlaanderen nog steeds een pak verontreinigde gronden. Die hebben een niet te onderschatten invloed op je dagelijkse leven.

Je wil toch ook dat je kinderen kunnen spelen op gezonde grond? Of dat boeren hun gewassen kunnen telen op vruchtbare bodem? Dat open ruimte en gezond grondwater beschikbaar en betaalbaar zijn? Dat is niet alleen goed voor onze gezondheid, maar ook voor de economie.

Redenen genoeg dus om goed zorg te dragen voor onze grond! En redenen genoeg om deel te nemen aan De Grote Grondvraag: samen álle risicogronden opsporen en terug gezond maken. Voor onze leefomgeving. En voor huidige en toekomstige generaties.

Meer info: www.degrotegrondvraag.be

Gepubliceerd op  vr 20 nov 2020