Gemeente Gemeente Grobbendonk

De ‘vanuit ons kot’-krant brengt geïsoleerde ouderen familienieuws

De gedwongen isolatie door het coronavirus is zwaar voor iedereen. Maar zoals zovelen maak je je misschien extra zorgen om je geïsoleerde ouder of grootouder. Ja, er zijn smartphones en tablets, we facetimen en whatsappen massaal. Maar niet alle ouderen hebben dat in de vingers.

Wat als er bij je (groot)ouder wekelijks een krant met familie- of buurtnieuws in de bus viel? De Koning Boudewijnstichting, de Vlaamse Ouderenraad en de Vlaamse minister van Welzijn Wouter Beke hebben de handen in elkaar geslaan, samen met enkele bestaande publicatiebureaus, om dat mogelijk te maken.

Hoe werkt het?
Je uploadt foto’s en teksten via de app of de website. Het publicatiebureau van je keuze drukt het krantje wekelijks af en bezorgt het bij de oudere thuis. Een leuke opkikker voor de ouder of grootouder die zo niets hoeft te missen van het leven van kinderen, kleinkinderen en vrienden.

Hoe begin je eraan?
Wil je als hoofdredacteur van je eigen familiekrantje aan de slag? Klik op deze link en vul het formulier in. De Koning Boudewijnstichting bezorgt je een code die je tot 2 juni gratis toegang geeft tot de app of website naar keuze. Het bureau zelf neemt het drukwerk en de bezorging op zich. Nadien wordt het abonnement automatisch stopgezet.

De registratie voor dit initiatief wordt afgesloten op 23 april 2020. Het kan vervroegd afgesloten worden in functie van het beschikbaar budget.

Meer informatie: 02 549 61 62

Gepubliceerd op  di 14 apr 2020