Gemeente Gemeente Grobbendonk

Brandweer

Ons brandweerkorps maakt deel uit van de Brandweerzone Kempen. 

Hoofdzetel: Stelenseweg 92, 2440 Geel.

Volgende brandweerkorpsen vormen de nieuwe zone: Geel, Mol, Balen, Herentals, Grobbendonk, Herenthout en Westerlo. Deze korpsen staan in voor de bescherming van volgend gebied: Balen, Dessel, Geel, Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Herselt, Hulshout, Laakdal, Meerhout, Mol, Olen, Retie, Vorselaar en Westerlo.

Hun belangrijkste taken zijn brandvoorkoming, brandbestrijding en het onschadelijk maken van wespen -en bijennesten.

Het dagelijks bestuur van de brandweerzone is in handen van het zonecollege. De voorzitter is Vera Celis, burgemeester van Geel. De ondervoorzitter is Nele Geudens, burgemeester van Meerhout. In het college nemen nog Marianne Verhaert, burgemeester van Grobbendonk, Mien van Olmen, burgemeester van Herentals en Patrick Geuens, burgemeester van Retie, plaats.

Alle overige burgemeesters hebben hun stem in de overkoepelende zoneraad. Deze neemt de grotere en strategische beslissingen. De agenda van de zoneraad en de beslissingen van het zonecollege en de zoneraad kan je raadplegen via https://kempen.hulpverleningszone.be/zone/de-structuur-van-brandweer-zone-kempen-648

Meer info over de bestrijding van wespen- of bijennesten vind je via https://kempen.hulpverleningszone.be/taken/wat-doet-de-brandweer-800.   

Voor dringende hulp vorm je het gratis noodnummer 112. Je oproep komt terecht bij de regionale dienst 100 die met behulp van een computerprogramma het snelste en bevoegde brandweerkorps alarmeert. Dit is de snelste en meest doeltreffende manier om geholpen te worden in noodsituaties.

TIP: Geef duidelijk de plaats en de aard van de situatie aan.

Minder dringende hulp (aanvraag wespenbestrijding, hulp na storm of wateroverlast, …) kan je aanvragen via het e-loket: https://kempen.hulpverleningszone.be/contacteer-ons/e-loket-629