Gemeente Gemeente Grobbendonk

Dit was Grobbendonk Helpt!

Via www.grobbendonk.be/grobbendonkhelpt kon je de afgelopen weken een hulpvraag stellen of je als vrijwilliger registeren. Op 1 juli werd het platform afgesloten. Medewerkers blijven natuurlijk telefonisch of op afspraak voor je klaarstaan.

Tijdens de coronaperiode konden sommige inwoners, die er plots alleen voor stonden, extra hulp gebruiken. Anderen hadden dan weer de kans om hun tijd anders te besteden en wilden graag hun steentje bijdragen.
De organisatie ‘Give A Day’ bood tijdelijk hulp aan gemeentes om vraag en aanbod met elkaar te verbinden. Ze stelde hun digitale platform tot en met 1 juli gratis ter beschikking. Ook wij maakten dankbaar van dit aanbod gebruik. Via dit platform werden zij die wat extra hulp of ondersteuning konden gebruiken, gekoppeld aan een vrijwilliger.
Spontaan boden inwoners van alle leeftijden zich aan om hun steentje bij te dragen. Het coronavirus zorgde voor een golf van solidariteit binnen onze gemeente. Op 1 juli werd het platform afgesloten. We zijn heel dankbaar dat gedurende deze periode 170 vrijwilligers zich hebben aangeboden. Voor alle aangemelde hulpvragen werd steeds een gepaste match gevonden.

De stopzetting van het vrijwilligersplatform wil niet zeggen dat je bij ons niet meer terecht kan als je hulp nodig hebt. Omdat we momenteel enkel op afspraak werken, neem je best contact met ons op via 014 50 81 10 of hulp@grobbendonk.be. Onze medewerkers helpen je dan graag verder.

Het zou zonde zijn om deze solidariteit, ook na corona, niet verder te zetten. Daarom bekijken we binnen het lokaal bestuur hoe we hier een duurzaam verhaal van kunnen maken.

Het lokaal bestuur wil nog eens alleĀ vrijwilligers bedanken voor hun engagement bij Grobbendonk Helpt!

Gepubliceerd op  vr 10 jul 2020