Gemeente Gemeente Grobbendonk

Drink ook kraantjeswater! Hervulbare flessen met gemeentelogo te koop

Bij ons lokaal bestuur drinken we sinds 2017 kraantjeswater uit hervulbare flessen. Volg ons voorbeeld! Je kan hiervoor vanaf 21 oktober 2019 glazen flessen kopen die bedrukt zijn met ons nieuw logo.

In 2017 is het lokaal bestuur Grobbendonk overgestapt op kraantjeswater in hervulbare flessen. Beter voor de portemonnee en beter voor het milieu! Vanaf  21 oktober 2019 zijn de nieuwe flessen te verkrijgen aan het onthaal van het gemeentehuis aan 9 euro per stuk.

Met 180 werknemers sparen de hervulbare flessen naar schatting vijfduizend plastic flessen per jaar uit. “Kraantjeswater is gezond, goed voor het milieu en goed voor onze portemonnee. Het is eigenlijk onbegrijpelijk dat we in Vlaanderen nog flessenwater kopen. Die plastic flessen zijn duur, komen van aan de andere kant van Europa en dragen bij tot de plasticberg in onze rivieren en zeeën”, zegt burgemeester Marianne Verhaert. “Nochtans is er helemaal niks mis met het water uit onze kraan. Verre van zelfs, het water uit de kraan is veel beter gecontroleerd dan het flessenwater. Bovendien is het ook gewoon heel lekker water van eigen bodem.”

“Als we onze klimaatdoelstellingen willen halen moeten we dit samen met alle inwoners van Bouwel en Grobbendonk doen. Met kraantjeswater kan een gezin op een eenvoudige manier zijn ecologische voetafdruk verkleinen”, aldus schepen Johan Verhaegen. Met de kerstdagen voor de boeg is het ook gewoon een mooi cadeau om te geven. En als inwoner zet je er onze gemeente mee op de kaart.”

Meer info:
Dienst duurzaamheid, tel. 014 50 70 04

Gepubliceerd op  vr 18 okt 2019