Gemeente Gemeente Grobbendonk

Een indoor evenement organiseren?

Sinds 9 juni is het opnieuw mogelijk om evenementen binnen te organiseren. Heel wat organisatoren zijn daarom bezig met organiseren van nieuwe activiteiten. Maar daarvoor hebben ze een goedgekeurd CIRM (Covid Infrastructure Risk Model) voor hun locatie nodig.

Het CIRM is een checklist van de federale overheid waarmee uitbaters hun infrastructuur coronaveilig kunnen maken. De CIRM legt de uitbater onder meer een maximumcapaciteit en zeer strenge ventilatienormen op, waardoor heel wat zalen op dit moment geen goedgekeurd CIRM kunnen krijgen. We raden alle organisatoren daarom aan om hun evenementen zoveel mogelijk buiten te organiseren.

Ben je een uitbater van infrastructuur voor evenementen? Vul het CIRM in voor jouw locatie en laat deze goedkeuren door team Vrije tijd, vrijetijd@grobbendonk.be. Het goedkeurde CIRM is een eerste stap om activiteiten in jouw zaal te mogen organiseren.

Wil je een evenement organiseren in een binnenlocatie? Vraag het CIRM op bij de uitbater van de zaal. Met het CIRM kan je een aanvraag doen bij team Vrije tijd om jouw evenement te organiseren. Als het advies van de veiligheidsdiensten positief is, krijgt u toestemming om uw evenement te organiseren.

Meer informatie over de CIRM en het bijhorende aanvraagformulier vind je hier

Gepubliceerd op  do 10 jun 2021