Gemeente Gemeente Grobbendonk

Energiecafé met ‘low impact man’ Steven Vromman - 19 juni

Samen met energiecoöperatie Zonnewind organiseren we op woensdag 19 juni om 19.30 uur een Energiecafé in De Volle Vaart. Je maakt er kennis met de grote zonnepaneelinstallatie op militair domein Den Troon. Bovendien leert ecocomedian Steven Vromman je hoe je zelf onze toekomst in handen neemt.

Energiecoöperatie Zonnewind is actief in de Voorkempen en heeft de voorbije jaren tientallen zonnepaneelinstallaties gerealiseerd op daken van bedrijven, lokale besturen, verenigingen, sportclubs en zorginstellingen. Het budget is afkomstig van burgers, die al vanaf 100 euro aandeelhouder kunnen worden.

De grootste realisatie van Zonnewind bevindt zich in onze gemeente, namelijk op militair domein Den Troon. Hier zijn maar liefst 1.340 zonnepanelen geplaatst, die jaarlijks zo’n 520 MWh aan energie produceren, wat genoeg is voor het verbruik van 150 gezinnen. 60% wordt ter plaatse verbruikt, de overige 40% wordt gedeeld met andere kwartieren of gemeenschappen.

Door deze initiatieven helpt Zonnewind om onze CO2-uitstoot te verminderen. Steven Vromman, bekend van het VRT-programma ‘Low Impact Man’, is fan van de energiecoöperatie. Als bedenker van het genre ‘ecocomedy’ reist Steven Vlaanderen rond met lezingen en voorstellingen. In zijn lezing brengt Steven een hoopvol verhaal over omgaan met uitdagingen, actie ondernemen en uitkijken, niet naar het einde der tijden, maar naar het begin van een andere wereld. Tijdens het Energiecafé zal hij deze belangrijke thema’s op een humoristische en inspirerende manier bespreken.

Reserveer je plekje!

Gepubliceerd op  di 23 apr 2024