Gemeente Gemeente Grobbendonk

Energiepremies 2020

Ook in 2020 kan je heel wat premies krijgen voor energiebesparende investeringen in woningen of appartementen. Alle aanvragen voor energiepremies gebeuren via de netbeheerder Fluvius.

Individuele investeringen
Zo zijn er premies voor:
- Dakisolatie
- Muurisolatie
- Vloerisolatie
- Hoogrendementsglas
- Warmtepomp, zonne- of warmtepompboiler

Totaalrenovatiebonus
Als je minstens 3 investeringen uitvoert binnen een periode van 5 jaar, kan je daarenboven genieten van een totaalrenovatiebonus die oploopt van 1.250 tot 4.750 euro in woningen (of de helft hiervan in appartementen).

De belangrijkste wijzigingen ten opzichte van 2019:
- daling van de premie voor beglazing van 10 naar 8 euro per m²;
- daling van de premie voor een warmtepompboiler van 400 naar 300 euro.

Collectieve investeringen
Als je samen met minstens 9 andere eigenaars je woning energiezuinig maakt, kun je deelnemen aan een collectief renovatieproject. Een collectief renovatieproject wordt geleid door een projectbegeleider (BENOvatiecoach), die een groot deel van je taken zal overnemen zodat je zelf minder moet doen. Door de collectieve aanpak kan de projectbegeleider ervoor zorgen dat de energierenovatiewerken vlotter, kwaliteitsvoller en goedkoper worden uitgevoerd. 
In ruil krijgt de projectbegeleider een burenpremie. Als deelnemer krijg je zelf geen burenpremie, maar heb je wel recht op de premies van de netbeheerder. De projectbegeleider helpt je bij het aanvragen van deze premies.

Gepubliceerd op  ma 09 dec 2019