Gemeente Gemeente Grobbendonk

Vraag je evenement aan

Sinds donderdag 29 oktober zijn volgende maatregelen al van kracht:

  • Alle cultuurhuizen (concertzalen, theaters, bioscopen en musea) worden gesloten.
  • Alle georganiseerde vrijetijdsbesteding wordt verboden.
  • Alle evenementen worden geschrapt.
  • Recreatieve indooractiviteiten worden stopgezet. Bioscopen, casino's en gokkantoren, bowlings, indoorspeeltuinen, klimzalen, trampolineparken, ... moeten sluiten.

Om ons gezondheidszorgsysteem te redden heeft het Overlegcomité op 30 oktober beslist om een verstrengde lockdown af te kondigen voor het ganse land en dit voor zes weken, van zondagnacht 1 november tot 13 december. Op 1 december komt er opnieuw een tussentijdse evaluatie.

Plan je een evenement na 13 december?

Dan kan je de onderstaande procedure volgen.

Hoe aanvragen

Een evenement dient minstens 60 dagen voor het plaatsvinden van het evenement gemeld of aangevraagd te worden. Indien de aanvraagtermijn overschreden werd zal er bekeken worden wat mogelijk is maar kan niets gegarandeerd worden.

Gelieve het document "melding-aanvraag" correct in te vullen en te bezorgen aan Team Vrije tijd. Dat kan via vrijetijd@grobbendonk.be of aan het onthaal van het gemeentehuis.

Opgelet! 

Als je de Volle Vaart wil huren voor je evenement dien je deze ook nog aan te vragen via deze pagina: https://www.grobbendonk.be/DeVolleVaart

Als je een straat- of buurtfeest (inclusief subsidie) wenst aan te vragen, kan dat via deze pagina: https://www.grobbendonk.be/straatenbuurtfeesten

Uitzonderingen

Maatregelen met betrekking tot Corona

Omwille van het Coronavirus ben je sinds 1 juli verplicht om ook de online evenementenmatrix (COVID Event Risk Model) te doorlopen wanneer je een event organiseert. Dit model bestaat uit een online tool en een protocol waarmee elke organisator kan nagaan hoe COVID-veilig zijn event is.

Via https://www.covideventriskmodel.be vul je de vragenlijst in, waarna je activiteit of evenement een rood, oranje of groen label krijgt met het oog op het COVID-veiligheidsrisico. Dat risico wordt bepaald door een aantal parameters - zoals hygiëne, sociale afstand en de doelgroep van je event - waarvan geweten is dat ze de verspreiding van het COVID-virus verkleinen of, in sommige gevallen, net verhogen.  

Wat betekenen de labels? 

  • Een rood label geeft aan dat je event een groot risico kan vormen voor verdere verspreiding van het virus.  
  • Voor een event met een oranje label wordt geadviseerd om nog extra maatregelen te nemen om het risico voor verdere verspreiding van het virus te beperken alvorens het te (laten) organiseren.  
  • Een groen label geeft aan dat het event als voldoende COVID-veilig wordt beschouwd om in de huidige fase van de epidemie georganiseerd te worden.

Wanneer je de vragenlijst volledig hebt ingevuld, kan je een pdf downloaden. Deze pdf voeg je toe aan het aanvraagformulier dat je aan het lokaal bestuur bezorgt. Samen met de aanvraag bepalen zij of jouw event al dan niet kan doorgaan en of er nog bijkomende maatregelen nodig zijn met betrekking tot algemene veiligheid of andere aspecten. 

Het COVID Event Risk Model vermeldt de opmaak van een Crowd Management Plan. Omdat we weten dat niet iedereen hiermee vertrouwd is, maakten we alvast een model op waar iedereen mee aan de slag kan. 

Een event/activiteit bovenop de reguliere werking? 

Voor verenigingen, scholen, horeca, ondernemers,... gelden er protocollen met duidelijke regels voor het uitvoeren van de reguliere werking. Organiseer je als vereniging, school of horecazaak een bijkomende activiteit (los van je reguliere werking) zoals een optreden in je café, een quiz in de parochiezaal, een buurtfeest, een eetdag, ...? Ook dan ben je voortaan verplicht een aanvraag in te dienen voor je event én het COVID Event Risk Model te doorlopen.

Meer info

Ben je niet zeker of iets al dan niet moet of kan, neem dan contact op met het team Vrije tijd via vrije.tijd@grobbendonk.be of 014 50 70 07.