Gemeente Gemeente Grobbendonk

Een evenement aanvragen of feestmateriaal ontlenen

Sinds 1 juli zijn we overgestapt naar een nieuw, gebruiksvriendelijker digitaal evenementenloket! Via dit loket kan je ook feestmaterialen ontlenen.

Evenementenloket

Welk evenement moet ik aanvragen?

Volgende evenementen moeten aangevraagd worden: 

  • op de openbare weg
  • in openlucht
  • met elektronisch versterkte muziek
  • met sterke drank
  • met inzet van vrijwillige security
  • met een geluidswagen
  • met ambulante handel

Privé evenementen of evenementen zonder openbaar karakter moeten niet aangevraagd worden. Let op: voor een privé evenement kan er geen geluidsafwijking aangevraagd worden!

Wanneer kan ik mijn evenement best melden?  

Is bovenstaande niet van toepassing op jouw evenement? Dan is een aanvraag niet verplicht. Zijn er echter bijkomende risico’s (speciale doelgroep, publiek figuur, afgelegen locatie, …) aan je activiteit verbonden, dan is een melding aangewezen. Hierdoor krijgen onze diensten een zicht op wat er doorgaat in de gemeente.

Ze kunnen helpen om het evenement veiliger te maken of ondersteunen bij het verkrijgen van een toelating die je misschien over het hoofd zag. Meldingen worden ook doorgegeven aan de hulpdiensten. Bij een incident beschikken zij zo meteen over basisinformatie van het evenement. Ook bij twijfel is een melding aangeraden. Indien nodig nemen de medewerkers van het evenementenloket verder contact met je op. 

Vraag je evenement op tijd aan, dat wil zeggen min. 60 dagen voor de aanvang van het evenement.

Feestmateriaal ontlenen?

Via het evenementloket kan je meteen ook onze feestmaterialen ontlenen.

Heb je zelf niet genoeg tafels, stoelen, nadars, ... om je activiteit te organiseren? Dan kan je in een aantal muisklikken via ons evenementenloket ook het gemeentelijk materiaal vastleggen.

Onderaan deze pagina kan je de inventaris van al onze te ontlenen materialen, alsook het bijbehorende reglement. Neem het reglement zeker eerst grondig door!

Evenementenloket