Gemeente Gemeente Grobbendonk

Graven bij Mercurius

Romeinen in Grobbendonk? Al meer dan een eeuw ontdekken archeologen er de ene na de andere vondst uit de Romeinse tijd. Grobbendonk was toen een baandorp of vicus met een zeer belangrijke religieuze functie. Langs de wegen stonden maar liefst drie tempels, een badhuis en heel wat huizen. Sinds augustus graven archeologen van All-Archeo verder naar deze vicus. Een weg, een tempel, gebouwen, ...
Romeinen in Grobbendonk? Al meer dan een eeuw ontdekken archeologen er de ene na de andere vondst uit de Romeinse tijd. Grobbendonk was toen een baandorp of vicus met een zeer belangrijke religieuze functie. Langs de wegen stonden maar liefst drie tempels, een badhuis en heel wat huizen. Sinds augustus graven archeologen van All-Archeo verder naar deze vicus.

Een weg, een tempel, gebouwen, waterputten, ovens … Kom het bewonderen tijdens de rondleiding 'Graven bij Mercurius'. De gegidste wandelingen starten om 13, 14, 15 en 16 uur.

Kinderen kunnen zich die dag zelfs even archeoloog wanen. Ze gaan in een passend tenue op ontdekkingstocht op de site en gaan als archeoloog op zoek naar wat verborgen zit in de bodem.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

  • zo 8 september 2019
    van 13 tot 16u

Prijs

Gratis

Waar

Mercuriussite
Nijverheidsstraat 2, 2280 Grobbendonk

Organisatie

All-Archeo