Gemeente Gemeente Grobbendonk

Wij graven bij Mercurius

Romeinen in Grobbendonk? Al meer dan een eeuw ontdekken archeologen er de ene na de andere vondst uit de Romeinse tijd. Grobbendonk was toen een baandorp of vicus met een zeer belangrijke religieuze functie. Langs de wegen stonden maar liefst drie tempels, een badhuis en heel wat huizen. Sinds augustus graven archeologen van All-Archeo verder naar deze vicus. En ze doen dat niet met gesloten ...
Romeinen in Grobbendonk? Al meer dan een eeuw ontdekken archeologen er de ene na de andere vondst uit de Romeinse tijd. Grobbendonk was toen een baandorp of vicus met een zeer belangrijke religieuze functie. Langs de wegen stonden maar liefst drie tempels, een badhuis en heel wat huizen. Sinds augustus graven archeologen van All-Archeo verder naar deze vicus. En ze doen dat niet met gesloten deuren.

Nieuwsgierig? Kom dan zeker langs voor een wekelijkse update. Elke donderdag tussen 29 augustus en 31 oktober verwelkomen de archeologen je voor een geleide rondleiding. Daar kom je te weten wat een archeoloog zo allemaal doet en welke vondsten er gedaan zijn. In de keet kan je terecht voor een kleine tentoonstelling waarin de vondsten en resultaten van vorig onderzoek aan bod komen.

De rondleidingen starten om 11 uur.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

 •  do 29 augustus 2019 tot do 31 oktober 2019
  maandag
  gesloten
  dinsdag
  gesloten
  woensdag
  gesloten
  donderdag
  van 11 tot 12u
  vrijdag
  gesloten
  zaterdag
  gesloten
  zondag
  gesloten

Waar

Mercuriussite
Nijverheidsstraat 2, 2280 Grobbendonk

Organisatie

All-Archeo