Gemeente Gemeente Grobbendonk

Het fenomeen China, een introductie in vogelvlucht. Lieve De Clerck

Het fenomeen China, een introductie in vogelvlucht. Het fenomeen China is een introductie in volgelvlucht over China. China's geografische structuur, de bevolkingsgroepen, de onvergelijkbare cultuur waaronder de verschillende religies en de complexe taal, de Chinese geschiedenis van de keizerlijke dynastieën tot de Republiek China met de eerste president Sun Yatsen en van de Volksrepubliek ...
Het fenomeen China, een introductie in vogelvlucht.

Het fenomeen China is een introductie in volgelvlucht over China.
China's geografische structuur, de bevolkingsgroepen, de onvergelijkbare cultuur waaronder de verschillende religies en de complexe taal, de Chinese geschiedenis van de keizerlijke dynastieën tot de Republiek China met de eerste president Sun Yatsen en van de Volksrepubliek van Mao tot de huidige president Xi Jinping. En, China van oudste beschaving tot leider in technologische innovatie.

Deze geanimeerde presentatie verlucht met indrukwekkende beelden en citaten, met persoonlijke anekdotes van Lieve De Clerck is interessant en vooral verrassend. U krijgt een brede weergave, scheppend van het gigantische Middenrijk, vroeger en nu.

Lieve De Clerck is van jongs af aan verbonden geweest met het Oosten. Als rugzakreiziger maakte zij een tocht van meer dan 8000 km door het enorme China, sindsdien en dat al meer dan 25 jaar bereist zij alle regio's van het immense land.
Ze studeerde Chinees aan de universiteiten van Shanghai en Xi'an, leefde in alle eenvoud op het platteland maar onderging evenzo de stuwende krachten van het overweldigende stadsleven.
Info website Markant Grobbendonk Bouwel

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

  • wo 11 december 2019
    van 19.45 tot 22.30u

Prijs

€ 15,00
Basistarief: 15,00 €; PROEFPAS: 0,00 €

Waar

Bouwelhoeve
Stationslei, 2288 Bouwel (Grobbendonk)

Organisatie

MARKANT GROBBENDONK BOUWEL