Gemeente Gemeente Grobbendonk

Archeologiedagen 2020: Mercuriuswandeling

Al vanaf 1903 doet men archeologische vondsten in Grobbendonk, maar nog altijd zit een deel van onze geschiedenis onder onze voeten in de grond en dat wat al is opgegraven is niet meer zichtbaar boven de grond. Deze wandeling geeft je aan de hand van infopalen onderweg een blik op de kennis die we al bovengehaald hebben. Het Mercuriuspad blijft in de buurt van het huidige dorpscentrum en ...
Al vanaf 1903 doet men archeologische vondsten in Grobbendonk, maar nog altijd zit een deel van onze geschiedenis onder onze voeten in de grond en dat wat al is opgegraven is niet meer zichtbaar boven de grond. Deze wandeling geeft je aan de hand van infopalen onderweg een blik op de kennis die we al bovengehaald hebben.
Het Mercuriuspad blijft in de buurt van het huidige dorpscentrum en brengt je langs enkele vindplaatsen uit de bronstijd, de Romeinse tijd en de middeleeuwen. Startplaats voor de wandeling is aan de infopaal voor de bibliotheek op het Astridplein.
De Mercuriuswandeling is circa 4 km lang. Onderweg kom je infopalen tegen die je een inzicht geven in de archeologische kennis over Grobbendonk. Er zijn borden voor groot en klein.Via de QR-codes kom je bij extra informatie.Je wandelt door de Bergstraat tot aan de Carrefour en gaat rechts de Nijverheidsstraat in tot aan de 2de infopaal. De wandeling brengt je door het Molenbos naar de Kapelstraat. Aan de kapel keer je op je stappen terug naar het Molenbos, maar deze keer ga je er recht doorheen. Het pad laat je door het bos slingeren en brengt je tot in de Hoogveldstraat om je via het Notarispaadje in de Schransstraat en terug naar het dorpscentrum te brengen.

De wandeling kan op eigen gelegenheid gedaan worden, met je persoonlijke bubbel.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

  • vr 9 oktober 2020
    van 0u
  • za 10 oktober 2020
    van 0u
  • zo 11 oktober 2020
    van 0 tot 23.59u

Prijs

Gratis

Waar

Bibliotheek
Astridplein, 2280 Grobbendonk

Organisatie

Mercurius, werkgroep archeologie Grobbendonk