Gemeente Gemeente Grobbendonk

Lezing - Assertiviteit en weerbaarheid bij kinderen - Bart Moens

Bart Moens is freelance medewerker bij de VCOK vzw en agoog met jarenlange ervaring. Op zaterdag 28 november om 10.00 uur komt hij in onze bib een lezing geven over assertiviteit bij kinderen. In deze vorming bespreken we hoe je kinderen kan stimuleren om weerbaar te zijn en een assertieve houding aan te nemen.
Assertiviteit is op een gepaste manier opkomen voor je persoonlijke belangen en uitdrukking geven aan je eigen gevoelens, gedachten en wensen.

Voor kinderen en jongeren kan de druk hoog zijn om vlot contacten te leggen, om aangenaam te zijn en te doen wat anderen verwachten. Het is niet altijd gemakkelijk om jezelf te blijven en op te komen voor je eigen ideeën, zonder te twijfelen aan jezelf en zonder de ander aan te vallen.

In deze vorming bespreken we hoe je kinderen kan stimuleren om weerbaar te zijn en een assertieve houding aan te nemen. Kan je thuis, in de kinderopvang of op school iets doen om kinderen te leren opkomen voor zichzelf in een veilige, bekende omgeving? En hoe bewust ben je van je eigen assertiviteit?

Inschrijven is gratis en kan per telefoon 014 50 74 94 of per mail: bibliotheek@grobbendonk.be.

UPDATE: Door corona gaat deze lezing digitaal door via Zoom. Zo kan je veilig, van thuis uit, de lezing volgen.

Wanneer

  • za 28 november 2020
    van 10 tot 12u

Prijs

Gratis

Waar

Online via Zoom
, 2280 Grobbendonk

Organisatie

Vormingscentrum Opvoeding en Kinderopvang - VCOK