Gemeente Gemeente Grobbendonk

Expositieruimtes in Neteland

Als kunstenaar of fotograaf is het handig om te weten waar jouw werken tentoongesteld kunnen worden. 

De bibliotheek van Grobbendonk heeft plaats voor tentoonstellingen op de bovenverdieping en tegen de muren op de benedenverdieping. Op de bovenverdieping van de bib is plaats voor driedimensionale werken en staan er ook 14 tentoonstellingspanelen ter beschikking. Beneden is enkel plek om werken aan de muur op te hangen.

  • Afmetingen: 70m² (boven) / 7 lopende meter aan muren (beneden)
  • Ophangsysteem: aanwezig (beneden)

Info: Hilde Gevers: hilde.gevers@grobbendonk.be, 014 50 74 90

Je kan voor het tentoonstellen van werken die tegen de muur gehangen kunnen worden ook terecht in de refter van het lokaal dienstencentrum.

  • Afmetingen: 8 lopende meter aan muren
  • Ophangsysteem: niet aanwezig

Info: Hilde Witvrouwen, hilde.witvrouwen@grobbendonk.be

In welzijnsvereniging ‘De Wijngaard’ is ook plaats om werken aan de muren tentoon te stellen.

  • Afmetingen: 65 lopende meter aan muren
  • Ophangsysteem: aanwezig

Info: Line of Ann van het animatieteam, animatie.wzc@grobbendonk.be

Maar je kan ook terecht in tentoonstellingsruimtes van de andere Neteland-gemeenten. Je huurt deze locatie aan dezelfde voorwaarden als de kunstenaars van de gemeente waar je een locatie wil huren. Van bepaalde tentoonstellingsinfrastructuur kan je zelfs gratis gebruik maken. Bovendien kan je ook onder dezelfde voorwaarden tentoonstellingsmateriaal ontlenen, bij gebruik van deze expositieruimtes. 

Bijvoorbeeld: je bent een kunstenaar uit Grobbendonk en je huurt de Gummaruskapel in Herenthout. Deze kapel beschikt over een ophangsysteem maar je hebt graag nog enkele tentoonstellingspanelen extra nodig om al je werken te kunnen ophangen. In dat geval kan je bij de uitleendienst van Herenthout tentoonstellingspanelen reserveren aan dezelfde voorwaarden als een kunstenaar uit Herenthout.

Locaties in Neteland