Gemeente Gemeente Grobbendonk

Opstart Familiegroep Dementie

Een samenwerking met Alzheimer Liga Vlaanderen zorgt ervoor dat we dit jaar van start kunnen gaan met een Familiegroep Dementie voor mantelzorgers in onze gemeente.

Alzheimer Liga Vlaanderen is het aanspreekpunt voor mensen met dementie, hun mantelzorgers en iedereen die geraakt wordt door dementie. Alzheimer Liga Vlaanderen geeft personen met dementie en hun mantelzorgers een stem en pleit voor een maatschappij waarin iedereen recht heeft op zijn eigen plek en waar dementie bespreekbaar is. Met oog voor wat er wel kan, zorg op maat en een kwaliteitsvol leven en dit zonder taboe!

De eerste tekenen van dementie duiken op. Is het gewoon vergeetachtigheid of toch dementie? De confrontatie met de ziekte van Alzheimer of een andere vorm van dementie brengt veel teweeg. Naast de vloedgolf van emoties moet je ook praktische zaken regelen. In elke fase van dementie komen er nieuwe vragen en gevoelens. In de Familiegroep Dementie komen mantelzorgers en hun familieleden samen om informatie en ervaring met elkaar te delen of steun te zoeken bij elkaar. Je zorgen delen met lotgenoten kan bijzonder veel deugd doen.

Zorg je ook voor een persoon met dementie? Kom dan gerust langs op één van onze bijeenkomsten in zaal Forum van ons lokaal dienstencentrum. Deelname is gratis maar we vragen je wel om even in te schrijven.

Maandag 31 januari 14.00 - 16.00 uur Dementie is meer als vergeten
Maandag 28 maart 19.00 - 21.00 uur Wat iedereen zou moeten weten over dementie
Maandag 30 mei 19.00 - 21.00 uur De beleving bij personen met dementie
Maandag 26 september 14.00 - 16.00 uur De weg kwijt: letterlijk en figuurlijk
Maandag 28 november 14.00 - 16.00 uur Draagkracht en draaglast in balans

Inschrijven

Gepubliceerd op  di 11 jan 2022