Gemeente Gemeente Grobbendonk

Geen zitdag voor het invullen van de belastingaangifte

De FOD Financiën heeft beslist om de zitdagen van de belastingen niet te laten doorgaan. Je kan dit jaar dus niet langskomen in het gemeentehuis voor hulp bij het invullen van je belastingaangifte. Wie hulp wenst bij het invullen van zijn/haar belastingbrief, kan deze telefonisch aanvragen bij de FOD Financiën.

Je aangifte via Tax-on-web (MyMinfin): simpel en snel!
Je aangifte (grotendeels vooraf ingevuld) of je voorstel van vereenvoudigde aangifte zal beschikbaar zijn in Tax-on-web (MyMinfin) vanaf begin mei.
Om toegang te krijgen ga je naar MyMinfin. Hier kan je aanmelden met je identiteitskaart, de pincode en een kaartlezer of met de app itsme.

Een voorstel van vereenvoudigde aangifte?
Zijn je gegevens juist en volledig? Dan hoef je niets te doen. Je zal automatisch je aanslagbiljet (belastingberekening) ontvangen.
Zijn je gegevens onjuist of onvolledig? Dan kan je ze corrigeren, hetzij in Tax-on-web (via MyMinfin), hetzij via het papieren antwoordformulier.

Laat je aangifte invullen door de experten van de FOD Financiën!

  • Bel naar het nummer dat op de envelop van je aangifte staat zodra je die ontvangt.
  • Je krijgt een afspraak om je aangifte telefonisch te laten invullen.
  • Na het invullen per telefoon, ontvang je per post een document met de meegedeelde gegevens. Dat document moet je ondertekenen en terugsturen. Je kan de indiening van je aangifte ook afronden via Tax-on-web (MyMinfin).

Ontvang je documenten van de FOD Financiën digitaal via de eBox
Maak het jezelf gemakkelijk en ontvang je documenten van de FOD Financiën digitaal via de eBox, de digitale en beveiligde ‘brievenbus’ van de overheid. 
Activeer je eBox op doemaardigitaal.be! Je krijgt dan een melding (bv. een e-mail) zodra er een nieuw document beschikbaar is.

Meer informatie? 
Raadpleeg de website van de FOD Financiën of neem telefonisch contact via 02 572 57 57 (elke werkdag van 8.30 uur tot 17 uur).

Gepubliceerd op  di 14 apr 2020