Gemeente Gemeente Grobbendonk

Maak jij mee van onze gemeente ‘de gewichtigste gemeente’?

Ga je mee de uitdaging aan om van onze gemeente ‘de gewichtigste gemeente’ te maken? Schenk dan tijdens ‘de Europese week van de afvalvermindering’ je afgedankte, herbruikbare goederen aan De Kringwinkel Zuiderkempen. Dat betekent dat je van 20 tot 25 november opgeroepen wordt om kasten, kelders, zolders af te speuren naar zaken die je niet meer nodig hebt. Spullen die bij jou onnodig plaats innemen, maar die voor iemand anders zeker nog bruikbaar zijn. De Kringwinkel schenkt ze een nieuw leven en zorgt dat ze niet op de afvalberg belanden.

Indien onze gemeente de meeste kilo’s per inwoner weet in te zamelen, dan verdienen we de titel ‘De Gewichtigste Gemeente’ en krijgen we de symbolische wisselbeker overhandigd.

Hoe kan je bij De Kringwinkel terecht met je afgedankte, herbruikbare spullen?

  • Gewoon zelf naar De Kringwinkel brengen. De dichtstbijzijnde Kringwinkel is gemakkelijk te vinden via www.dekringwinkel.be: postcode of naam van de gemeente ingeven en klaar.
  • Bij je bezoek aan het recyclagepark kan je de herbruikbare goederen achterlaten in De Kringwinkelcontainer.
  • Gratis aan huis laten ophalen door een inzamelploeg van De Kringwinkel. Een afspraak kan geregeld worden via een invulformulier op www.dekringwinkelzuiderkempen.be of via een telefoontje naar 015 23 73 93.

In totaal doen de 29 gemeenten uit het werkingsgebied van IOK afvalbeheer mee aan deze actie, goed voor meer dan een half miljoen inwoners. De 29 gemeenten liggen verspreid over de werkingsgebieden van 4 Kringwinkelcentra: Web, De Biehal, Opnieuw & co. en Zuiderkempen.

De vier Kringwinkelcentra gaan dagelijks hun inzamelgegevens uitwisselen om de stand van zaken van nabij op te volgen. Hoeveel kg er zelf is gebracht of door de inzamelploegen is ingezameld, kan je dagelijks volgen op www.dekringwinkelzuiderkempen.be en op www.iok.be. Als álle gegevens volledig zijn, begin december, wordt de winnende gemeente bekendgemaakt en in de kijker gezet bij de overhandiging van de wisselbeker.

 

Gepubliceerd op  ma 13 nov 2017