Gemeente Gemeente Grobbendonk

Grobbendonk doet mee aan de Week van de Duurzame gemeente!

Ben jij in je dagelijkse leven (in je job, je hobby, je vereniging) bezig met thema’s als armoede, gezondheid, welzijn, milieu, energie, onderwijs, vrede, gelijkheid, consumptie, mondiale samenwerking? Dan ben jij ongetwijfeld een Duurzame Held! We pakken graag uit met jou als inwoner!

Op 25 september 2019 viert de hele wereld de vierde verjaardag van de ondertekening van Agenda 2030 van de Verenigde Naties: een langetermijnagenda met 17 doelstellingen die van de aarde een meer duurzame plaats moet maken tegen 2030. Deze doelstellingen worden de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen of Sustainable Development Goals (SDG’s) genoemd.

Samen met tientallen andere Vlaamse steden en gemeenten vieren Grobbendonk en Bouwel die verjaardag een hele week lang: Van 18 tot 25 september hangen we de SDG-vlag uit aan het gemeentehuis en zetten we onze eigen ‘Duurzame Helden’ in de kijker. Deze helden zijn lokale burgers, scholen, organisaties, bedrijven of andere groepen die op hun manier bijdragen aan een duurzame samenleving. Zij worden de lokale gezichten van de 17 mondiale doelstellingen.

GROBBENDONK ZOEKT DUURZAME HELDEN!

  • Stel je snel kandidaat via lmgd@grobbendonk.be (liefst vóór 15/08/2018).
  • Ken je andere mensen die zich dagelijks inzetten om van Grobbendonk en Bouwel een aangenamer, positiever, veiliger, gezonder, eerlijker, rechtvaardiger, duurzamer plekje te maken? Geef ook gerust hun namen door!

Wat doet een Duurzame Held tijdens de Week van de Duurzame Gemeente?
Gewoon z’n ding! Het lokaal bestuur zorgt ervoor dat je het nodige campagnemateriaal krijgt om je heldenstatus in de kijker te zetten én maakt lawaai rond alle helden via de communicatiekanalen, in de lokale media en op de campagnewebsite www.duurzamegemeente.be

Nog niet helemaal overtuigd?

Gepubliceerd op  vr 05 jul 2019