Gemeente Gemeente Grobbendonk

Grobbendonk kermis

Na een jaar afwezigheid staat de kermis weer op het Astridplein, mogen we onze retrokoersers verwelkomen en genieten we van een vuurspektakel en van vurige optredens. 4 augustus Astridplein! Jij komt toch ook?

Showen in de botsauto’s, eendjes vangen of smoutebollen snoepen? Om 16.00 uur starten onze foorkramers hun laatste kermisdag in Grobbendonk.

Om 18.00 uur worden de oude koersfietsen  (geen versnellingen aan het stuur, geen klikpedalen, …) van stal gehaald. Nadat de beenhaarlengte van de deelnemers zorgvuldig is opgemeten, kan de Retrokoers pas echt van start gaan.

Reuzenkip Fabienne en dwerg James zorgen voor een hilarisch passiespel met vleugeltjes. De vonken springen er zeker van af wanneer reuzenhaan Fabrizio ten tonele verschijnt.

Begint de maag te knorren? Passeer dan eens bij een van de aanwezige eetstandjes op het Astridplein en laat het je vooral smaken.

‘I just wish you were there, When everything was different.’ De lyrics van Tramontane, de tweede single van Bad Koda, blijven hangen. Bad Koda? Dat zijn drummer Seppe (Grobbendonk), zanger Tuur (Vorselaar), basgitarist Pieter-Jan (Hasselt) en gitarist Saran (Deurne). Dit exotisch viertal omschrijft hun geluid als atmosferische donkerheid met een dansbare touch. Om 20.00 uur kan je hier zelf een oordeel over vellen.

Nog net voor zonsondergang neemt Clique Nostalgique je met een dikke knipoog mee naar de jaren ’70 en ’80. Ze zijn staan garant voor ‘ach ja’ en ‘da’s lang geleden’- momentjes die je aangenaam zullen verrassen. Zelfs bij notoire tooghangers beginnen die dansbenen nu te kriebelen.

Fiammifero brengt om 22.00 uur een vurig verhaal over liefde en verliefdheid, over zachtheid en passie. Na het gevleugeld passiespel vliegen de vonken er vandaag voor een tweede keer vanaf.

Het te warm gekregen van dit vurig spektakel? Kom een fris drankje halen bij de togen van onze verenigingen. Met de glimlach schenken zij jou glas nog eens vol.

Een beetje uit de maat, een beetje vals of een nachtegalenstem? Tijdens Grobbendonk Zingt brengt Clique Nostalgique liedjes die echt iedereen kan meezingen. Schroef de stembanden zachtjes aan en zing mee alsof er niemand luistert.

Dansen alsof er niemand kijkt kunnen we op de beats van DJ Milano. Hij laat zich niet graag in een hokje duwen. R&B, retro of 90’s? Deze Herenthoutenaar is van alle markten thuis en zal ervoor zorgen dat we Grobbendonk Kermis met een knaller kunnen afsluiten.

Gepubliceerd op  ma 12 jul 2021