Gemeente Gemeente Grobbendonk

Grobbendonk wint KEI-Award!

Op 15 maart 2019 werden de KEI-Awards uitgereikt als afsluiter van de Week van de Keigezonde Kempen. De KEI-Awards zetten bijzondere initiatieven voor preventie en gezondheidspromotie bij jonge gezinnen in de kijker.

Ook Grobbendonk won een KEI-Award, namelijk de Iedereen erbij KEI-Award voor de gezinswandelingen 'Kleine hapjes, grote stapjes', een unieke intergemeentelijke samenwerking in Grobbendonk, Herentals, Herenthout en Vorselaar.

Tijdens de wandelingen maakte men kennis met duurzame en verantwoorde consumptie. De (h)eerlijke gezinswandelingen waren maximaal 5 kilometer lang en gingen langs rustige wegen. Onderweg werd er een aantal keer halt gehouden bij een lokale handelaar die werkt met duurzame en verantwoorde producten. Er was ook een knutselworkshop van Trachique rond afval.

Het evenement werd opgezet aan de hand van de 7B’s van toegankelijkheid (betaalbaarheid, begrijpbaarheid, bereikbaarheid, bruikbaarheid, betrouwhaarheid, bekendheid, beschikbaarheid).

De organisatie betreft een unieke intergemeentelijke samenwerking met als doel verantwoorde consumptie en productie (en de daarbij horende lokale initiatieven) bekend te maken. Onbekend is onbemind. De actie was geïntegreerd en opgevat vanuit verschillende beleidsthema's/SDG's mobiliteit, duurzaamheid, milieu, welzijn en gezondheid, partnerschappen.

Gepubliceerd op  ma 18 mrt 2019