Gemeente Gemeente Grobbendonk

Het Groot Dictee Heruitgevonden - 7/12

Op vrijdagavond 7 december 2018 kan je in meer dan zestig bibliotheken in Vlaanderen deelnemen aan het Groot Dictee! Ook Bibliotheek Neteland - het samenwerkingsverband van de gemeenten Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen en Vorselaar - doet mee. Iedereen is welkom in de refter van het Scheppersinstituut (Scheppersstraat 9, Herentals). Het dictee begint om 20.00 uur.

Het Groot Dictee komt terug naar onze regio. Het Groot Dictee der Nederlandse taal was jarenlang een wedstrijd in het correct spellen van de Nederlandse taal. Tot 2016 kwam de wedstrijd in december op de Nederlandse en Vlaamse televisie. Deelnemers waren bekende en minder bekende Nederlanders en Vlamingen. Kijkers konden thuis ook meedoen.

Jammer genoeg stopte het Groot Dictee in 2017 op de televisie. In Mechelen vond de bib dat jaar het Groot Dictee echter opnieuw uit en met succes. Dat succes is ondertussen overgewaaid naar heel Vlaanderen. 

Het Groot Dictee Heruitgevonden is een dictee voor een breed publiek. Iedereen kan meedoen. Het gaat niet alleen om correct spellen. Taalplezier en creativiteit staan centraal. De jonge auteur Ans De Bremme schreef de tekst. Voorlezers in de bibliotheek zijn de studenten van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans. De avond wordt gepresenteerd door Christophe Lambrecht.

Het aantal deelnemers is beperkt dus vooraf inschrijven is noodzakelijk. Inschrijven kan via www.nete.land/grootdictee of via jouw bib in Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen of Vorselaar.

Gepubliceerd op  ma 05 nov 2018