Gemeente Gemeente Grobbendonk

Hondenpoep? Daar trap je toch niet in!

We doen een warme oproep aan alle hondenbezitters om hun ‘duit’ in het zakje te doen. Hou je hond aan de leiband, doe z’n kakje in een zakje en gooi het in een bakje!

Raap bij elke uitlaatbeurt het drolletje van je hond op. Zo geef je het goede voorbeeld aan andere hondeneigenaars. Elk drolletje dat blijft liggen, vormt een risico voor andere honden, voor de mens (voornamelijk kinderen) en voor de veeteelt door lintworm, hondenspoelworm en parasieten. Met geïnfecteerde wonden, hersenvliesontsteking enz. tot gevolg! Niets wat je een ander toewenst, opruimen dus.

Hoe? Poepsimpel! Je vergeet je hondenpoepzakjes niet mee te nemen als je je hond uitlaat. Heeft je hond een grote boodschap achtergelaten, dan plooi je dit zakje binnenstebuiten rond je hand. Je raapt de uitwerpselen op met deze beschermde hand, je plooit het zakje terug en legt er een knoopje in. Perfect hygiënisch, perfect veilig! Je neemt het zakje mee tot aan het eerstvolgende straatvuilbakje of tot bij je thuis waar het zakje in de restafvalzak thuishoort.

Opgeruimd uitgelaten, daar wordt iedereen blij van! Hondenpoep achterlaten of je hond laten loslopen kan je een boete opleveren. De lokale politie houdt alvast een oogje in het zeil. Zorg voor je hond, je vriend maar ook voor je buurt!

Gepubliceerd op  vr 02 aug 2019