Gemeente Gemeente Grobbendonk

Out-of-the-ROCKS-Award voor ons mobiel skatepark

Ons project 'mobiel skatepark met jongerenpsycholoog' sleept de 'Out-of-the-ROCKS-Award in de wacht tijdens de uitreiking van de KEI-Awards.
Vrijdag werden in cc 't Schaliken in Herentals de KEI-Awards uitgereikt. De KEI-Awards, een initiatief van Logo Kempen vzw, belonen bijzondere Kempense initiatieven voor gezondheid en preventie. Uit 30 inzendingen vielen 4 bijzondere projecten in de prijzen.
 
Onze inzending, het mobiel skatepark met jongerenpsycholoog, kreeg vorig jaar al erkenning van Vlaams minister Bart Somers. Gisteren volgde de kers op de taart. Collega's Gerda, Karin en Sven mochten de ‘Out-of-the-ROCKS’-Award in ontvangst nemen. Deze award beloont originaliteit, een creatief plan of een buitengewoon evenement. 
 

Over het project

Het welbevinden van jongeren tijdens COVID-19 was verontrustend. Om onze jongeren toch een ontmoetingsplaats aan te bieden, huurden we een mobiel skatepark voor de paasvakantie in 2021. Bij gebrek aan middelbare scholen in Grobbendonk is het moeilijker voor de gemeente om jongeren te bereiken. Via het skatepark kwamen er kansen. Er werden workshops georganiseerd zoals ‘mocktails maken’ of ‘graffiti’. Een jongerenpsycholoog werd ingeschakeld en legde contacten met de jongeren, wat leeft er bij hen en welke moeilijkheden ervaren ze. Jongeren konden ook individueel terecht bij de jongerenpsycholoog. Door de aanwezigheid van een jongerenpsycholoog op het skatepark kon er zonder wachttijd, een eenmalig gesprek plaatsvinden of kon er een kortdurend traject opgezet worden. Met het project zetten we zo in op de aanpak die CGG hanteert voor vroegdetectie en interventie. 
 
Gepubliceerd op  vr 25 mrt 2022