Gemeente Gemeente Grobbendonk

Kempens Kampioenschap Tegelwippen

Vergeet het EK voetbal of de Olympische Spelen. Grobbendonk neemt deel aan de eerste editie van het Kempens Kampioenschap Tegelwippen! Van 20 september tot 30 november nemen we het samen met de vier andere Neteland-gemeenten (Herentals, Herenthout, Olen en Vorselaar) op tegen Kasterlee, Lille en Nijlen. Wie de grootste oppervlakte onthardt, wint de Gouden Tegel.

We willen zo veel mogelijk tegels, beton, kiezel of andere verharding verwijderen, om plaats te maken voor meer groen. Samen met burgers, verenigingen en bedrijven.

Van grijs naar groen
Minder verharding betekent meer water in onze bodem en dus een betere bodem en minder wateroverlast. Het zorgt ook voor meer open en groene ruimte waarin we kunnen vertoeven. Dat extra groen zorgt dan ook weer voor meer biologische diversiteit. Bovendien maken we zo onze lucht weer gezonder en krijgen we meer koelte in hete zomers.

Draag jij je steentje bij?
Elke tegel telt. Gebruik je dat paadje in de achtertuin niet meer? Kunnen er een paar tegels uit je voortuin? Ga aan de slag, registreer je actie op de website, daag je buren uit en wip Neteland vanaf 20 september mee naar de overwinning!

Wil je je vrijgekomen plekje beplanten met streekeigen groen? Bestel dan je plantgoed vóór 20 oktober bij Behaag Onze Kempen.

Meer info: www.wipeentegel.be

Het Kempens Kampioenschap Tegelwippen is een initiatief van de vrijwilligers van Translab K, in samenwerking met geWOONtebreker en de deelnemende gemeenten.

Gepubliceerd op  ma 20 sep 2021