Gemeente Gemeente Grobbendonk

Waar naartoe met die kerstboom?

Er is een ongeschreven regel dat de kerstboom met Driekoningen uit het huis moet zijn. Kerstversiering na Driekoningen zou immers ongeluk met zich meebrengen.

Maar, net zoals tal van andere activiteiten kan de jaarlijkse kerstboomverbranding van Scouts Bosvogels omwille van de geldende coronamaatregelen niet doorgaan. Waar kan je dan wel naartoe met je kerstboom?

  • Breng je kerstboom tussen 8 en 23 januari gratis naar het recyclagepark. De ingezamelde bomen worden verhakseld en dat hakselhout kan je dan weer gratis komen ophalen of, bij grotere hoeveelheden, aan huis laten leveren.
  • Niet iedere inwoner kan met zijn/haar kerstboom aan het recyclagepark geraken. Voor zij die minder mobiel zijn, hebben we gezocht naar een oplossing dichter bij huis. Van 11 tot 15 januari kan je je kerstboom met blote wortel achterlaten in één van onze bladkorven. Verwijder de versiering, de pot en kluit aarde! De lijst met locaties van de bladkorven vind je onderaan deze pagina.
  • Kocht je een kerstboom met wortelkluit? Dan kan je de boom, wanneer het niet vriest, ook in je eigen tuin planten en wie weet heb je er zo nog vele jaren plezier van.
Gepubliceerd op  di 05 jan 2021