Gemeente Gemeente Grobbendonk

Laat je appels persen door de sapmobiel!

De sapmobiel doorkruist het ganse land en komt ook naar Grobbendonk als we voldoende inschrijvers hebben! Op donderdag 12 september 2019 staat de sapmobiel op het Astridplein van 08.00 tot 17.00 uur. Wil je jouw appels laten persen tot een overheerlijk sapje en beschik je over minstens 70 kg appels, dan staat De Sapmobiel® voor je klaar!

De Sapmobiel is een grote aanhanger waarop een fruitpers en een pasteurisatiemodule zijn gemonteerd, die de appels rechtstreeks verwerken tot appelsap. Het fruit gaat eerst door een wasmodule, vervolgens door een rasp en bandpers. Via de pasteurisatiemodule krijgt het sap een kortstondige pasteurisatie bij 80°C. Het sap wordt verpakt in een kiemvrije bag-in-box van 5 of 3 liter, waardoor het sap minstens 2 jaar houdbaar is. Eenmaal geopend is het sap nog minstens één maand houdbaar in de koelkast. 

De sapmobiel is een initiatief van de Natuur en Boomgaarden Sociale Werkplaats vzw,  een sociale werkplaats die instaat voor het uitvoeren van aanplant-, snoei- en onderhoudswerkzaamheden van boomgaarden, fruittuinen en hagen aan een sociaal tarief. Eigenaars van fruitbomen kunnen hun appels laten persen tot een overheerlijk sapje. Een reden temeer om fruitbomen aan te planten en het jaar rond te genieten van eigen versgeperst appelsap!

Heb je zelf te weinig appels? Misschien kom je samen met je buren wel aan de nodige hoeveelheid! Sap uit eigen tuin is niet alleen lekker, het is ook duurzaam! Je hoeft overtollige appels niet weg te gooien en kan er heerlijk van nagenieten!

Ook een klein percentage peren (tot max. 20% van het totale gewicht) is welkom in de sapmobiel.

Schrijf je in via tel. 012 39 11 88 of nbs@boomgaardenstichting.be met vermelding van je naam, adres, telefoonnummer, mailadres, de hoeveelheid te persen fruit en keuze voor 3 of 5 liter.

Meer info en prijzen:
www.desapmobiel.be

Gepubliceerd op  di 23 jul 2019