Gemeente Gemeente Grobbendonk

Landbouwfolie

Van 21 tot en met 25 mei 2024 wordt er weer landbouwfolie (wikkel- en kuilfolie) ingezameld op het recyclagepark. Gebruikte landbouwfolie kan probleemloos gerecycleerd worden tot nieuwe folies. Zo besparen we fors op grondstoffen. Het is een eenvoudige manier om bij te dragen aan een duurzame toekomst en een gezonde leefomgeving. Vanaf 26 mei wordt landbouw- en wikkelfolie terug gewogen en aangerekend aan 0,18 euro per kg.

Waarom gebruikte landbouwfolies recycleren?

Wist je dat je wettelijk verplicht bent om landbouwfolies apart aan te bieden bij ophaling of inzameling? Zo worden ze gerecycleerd tot nieuwe folies en besparen we fors op grondstoffen. Het is een eenvoudige manier om bij te dragen aan een duurzame toekomst en een gezonde leefomgeving. 

Welke folies mag je aanbieden?

Deze folies worden aanvaard:

Deze producten worden niet aanvaard: 

kuilfolie noppenfolie
rek/wikkelfolie netten
loopfolie zeilen
ontsmettingsfolie big bags
tunnelfolie (nylon) touwen
kunstmestzakken autobanden
veevoederzakken harde kunststoffen

Hoe lever je je gebruikte landbouwfolies aan?

Voor een vlotte en kwaliteitsvolle recyclage is het belangrijk dat de ingeleverde folies aan onderstaande voorwaarden voldoen:

  • borstelschoon en droog;
  • samengebonden met een reep folie, niet met touw of lint;
  • niet samengepakt in zakken;
  • samengebonden in hanteerbare pakketten;
  • hou er ook rekening mee dat elk inzamelpunt specifieke voorwaarden stelt.

Indien aan deze voorwaarden niet is voldaan, zal het geweigerd worden. Elke vervuiling zorgt immers voor toename in gewicht, hogere inzamel- en transportkosten en extra moeilijkheden bij de recyclage. Door de folies aan te bieden zoals hierboven beschreven, draag je je steentje bij aan een vlotte en kwaliteitsvolle recyclage.