Gemeente Gemeente Grobbendonk

Music For Life: Een vuist tegen ALS in Grobbendonk

De personeelsleden van gemeente en OCMW Grobbendonk zetten zich in voor 'Een vuist tegen ALS', een actie die kadert in De Warmste Week van Music For Life.
ALS is een progressieve en dodelijke ziekte waarbij de motorische zenuwcellen wegvallen en verlamming intreedt. Ook de functies van spraak, slikken en ademen worden aangetast. De levenskwaliteit van ALS-patiënten verbeteren en wetenschappelijk onderzoek stimuleren, zijn prioriteiten van de ALS-Liga. De Liga stelt gratis hoogtechnologische hulpmiddelen ter beschikking om problemen met communicatie en mobiliteit op te vangen. Daarnaast informeert de ALS-Liga over het mogelijke verloop van de ziekte en verstrekt psychosociale ondersteuning.

Dit jaar kreeg Astrid, een collega van het gemeente- en OCMW-personeel, de diagnose ALS. Astrid werkte op dat moment reeds meer dan 30 jaar als toegewijde verpleegkundige in ons woonzorgcentrum. Vanuit de dienst zorg kwam het idee om een actie op te zetten ten voordele van de ALS-Liga. De medewerkers van gemeente en OCMW waren onmiddellijk enthousiast om zich mee in te zetten en Astrid op deze manier een hart onder de riem te steken.

ONZE ACTIES:

Van 5 november tot en met 18 december 2018 zullen wij ons inzetten om zoveel mogelijk geld te verzamelen voor de ALS-Liga door:

  • Kerstchocolade en kerstkoekjes te verkopen in het Sociaal Huis, het onthaal van WZC De Wijngaard (Schransstraat 51 en 55), de bib (Astridplein 3) en het gemeentehuis (Boudewijnstraat 4).
  • ‘Rosse’ centjes te verzamelen door Rospotten te plaatsen bij de gemeentelijke diensten.
  • Soep, hotdogs en lunch te verkopen aan het gemeente- en OCMW-personeel.
  • Spaghettiavond in het woonzorgcentrum.
  • Snoep, soep en kerstgeschenken te verkopen op de markt in Grobbendonk (Astridplein) op 15/11, 22/11 en 13/12/2018.
  • Deel te nemen aan de Warmathon in Antwerpen op 21/12/2018. Het gemeentebestuur sponsort 1 euro per afgelegde km.

WINTERBAR:

Op 18 december 2018 sluiten we onze actie af met een Winterbar aan de ingang van het woonzorgcentrum De Wijngaard (Schransstraat 55). Tussen 14.00 uur en 18.00 uur is iedereen welkom voor een hapje en een drankje!

Rudolf zoekt een nieuw baasje:

Rudolf, het rendier met de rode neus, zoekt een nieuw baasje! Je kan bieden tot 15/12/2018 aan het onthaal van het woonzorgcentrum De Wijngaard (Schransstraat 55). Schrijf je bod op een briefje, samen met je naam en telefoonnummer en deponeer het in de bus aan het onthaal.

 

Gepubliceerd op  di 06 nov 2018