Gemeente Gemeente Grobbendonk

Verken de valleien van de Kleine Nete en de Aa per fiets - zaterdag 25 maart

Laat je onderdompelen in de wereld van vernatting, hermeandering, ontharding, valleiherstel, … tijdens deze afwisselende fietstocht tussen Herentals, Grobbendonk, Vorselaar en Lille.

Houd halt langs deze route en leer bij over het belang van water voor mens en natuur. Ontdek waarom en hoe er rond water gewerkt wordt in de beide valleien.

De fietstocht heeft een lengte van ongeveer 30km, langswaar verschillende tussenstops zullen worden voorzien. Een aantal van deze tussenstops zullen bemand zijn, andere zijn voorzien van informatieborden.

De bepijlde fietstocht is door iedereen vrij af te leggen op zaterdag 25 maart tussen 10.00 en 17.00 uur. Inschrijven is niet nodig. Reken op een drietal uur om de volledige route af te leggen, mogelijke drankpauzes niet inbegrepen. De route vind je op www.RLKGN.be. 

De route kan overal aangevat worden. Kom je echter met de wagen, zijn volgende start- en stopplaatsen aangewezen:

  • Parking Netepark (Vorselaarsebaan 56, 2200 Herentals)
  • Parking centrum Vorselaar (Nieuwstraat 21, 2290 Vorselaar)

Naar de route

De vallei van de Kleine Nete is een belangrijke open ruimtestructuur voor Vlaanderen. Enerzijds staat de vallei voor grote uitdagingen en anderzijds biedt de vallei veel kansen voor de toekomst. De ambities voor de vallei van morgen zijn hoog en deze kunnen enkel waargemaakt worden met de inzet en samenwerking van verschillende overheidsdiensten en partners: Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete, stad Herentals, gemeente Lille, gemeente Vorselaar, gemeente Grobbendonk, VMM, VLM, ANB, Provvcincie Antwerpen, Natuurpunt, Boerennatuur Vlaanderen en KVRI Vorselaar.

Gepubliceerd op  di 07 mrt 2023