Gemeente Gemeente Grobbendonk

Neteland deed mee aan de nationale test van BE-Alert

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie willen we onze inwoners graag snel verwittigen. Daarom namen de lokale besturen uit het Neteland deel aan de nationale test van BE-Alert. De test was een goede oefening om de procedures uit te proberen en daarnaast onze samenwerking verder te versterken.

Resultaten test van 3 oktober 2019
Op basis van een fictieve noodsituatie stuurden we een testbericht uit per sms naar een ‘getroffen’ zone. Enkel inwoners die met een adres in de getroffen zone geregistreerd zijn in BE-Alert, kregen het testbericht.

Gemeente/stad Aantal verstuurde berichten Aantal correct ontvangen berichten
Grobbendonk 817 96,4%
Herentals 1801 95,7%
Herenthout 278 100,0%
Olen 99 99,0%
Vorselaar 178 99,4%
TOTAAL 3.173  


Wat is BE-Alert?
BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee we jou kunnen verwittigen bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kan een burgemeester, gouverneur of de minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo kunnen inwoners op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, bv. ramen en deuren te sluiten bij een brand. Je kan een BE-Alertbericht krijgen via sms, telefoon of e-mail.

Registreer je vandaag nog!
Om een bericht te ontvangen moet je je registreren. Dit kan heel gemakkelijk op www.be-alert.be. Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in.

Gepubliceerd op  do 03 okt 2019