Gemeente Gemeente Grobbendonk

Nieuw Covid-19 testcentrum op voormalig militair domein Teunenberg

De huisartsenkring start op het voormalige militair domein Teunenberg in Olen een Covid-19-testcentrum. De bedoeling is er om half november klaar te zijn voor het afnemen van zo’n 350 coronatesten per dag.

De huisartsenkring Zuiderkempen richt het testcentrum initieel op voor de gemeenten van Neteland (Herentals, Herenthout, Olen, Grobbendonk en Vorselaar), Lille, Kasterlee en Westerlo. Bewoners uit andere gemeenten zijn eveneens welkom.

Op het domein Teunenberg staan diverse oude booghallen die in het verleden onder meer werden gebruikt als sportinfrastructuur of als animatieruimte. Met enkele ingrepen kan de accommodatie gebruikt worden om op een vlotte manier personen te testen op Covid-19. De technische diensten van de betrokken gemeenten zijn reeds volop bezig om het gebouw en bijhorende infrastructuur tijdig klaar te krijgen.

De bedoeling is om in de loop van volgende week het testcentrum op te starten en daarna snel op toerental te komen. Het centrum zal in de beginfase zeven dagen op zeven open zijn tussen 13 en 18 uur, afhankelijk van de vraag naar testen kan dit aangepast worden. Met deze extra testcapaciteit willen de huisartsen de druk wegnemen op plaatsen in de regio waar nu al volop wordt getest en zijn ze goed voorbereid op wat een drukke winterperiode kan worden.

De beslissing om extra testcapaciteit te creëren werd pas een paar dagen geleden genomen. Het initiatief komt van de huisartsenkring, maar wordt ondersteund door de betrokken gemeenten en het ziekenhuis.

De manier waarop het triagecentrum precies zal werken, wordt de volgende dagen nog verfijnd. Men zal er alleszins enkel terecht kunnen na het maken van een afspraak. Op die manier wordt drukte voorkomen. Het is ook niet de bedoeling dat de bezoekers in hun auto getest worden. De wagen blijft op de parking staan. Mensen moeten dan te voet via een aangegeven traject de hallen betreden en ook weer verlaten.

Gepubliceerd op  do 05 nov 2020