Gemeente Gemeente Grobbendonk

Nieuw logo voor lokaal bestuur!

Door de integratie van de gemeente en het OCMW vormen we nu samen het lokaal bestuur Grobbendonk. Bij vernieuwing hoort ook een nieuwe look en een nieuw logo!

Dat deden we echter niet zomaar. Alle inwoners van Grobbendonk en Bouwel en de personeelsleden van het lokaal bestuur mochten hun stem uitbrengen en dat resulteerde in de keuze voor ons nieuwe logo. Er kwamen meer dan 300 stemmen binnen. Een overtuigende 65% van de stemmen ging naar het logo met de diamant.

De diamant is uiteraard een verwijzing naar onze diamantnijverheid van vroeger. Je kan ook de bogen van een gewelf zien, een connectie met ons Romeinse verleden. De bogen van het gewelf kruisen elkaar en komen terug samen in de onderste punt van de diamant. Van dit deel hebben we een blad gemaakt als link naar de natuur en ecologie. De natuur speelt een belangrijke rol in onze gemeente, vandaar de groene kleur. Groen is ook de kleur van de zorg, zorgen voor elkaar, gezondheid, evenwicht en rust.

Aan de diamant hebben we een kleurgradiënt toegevoegd, van licht naar donkerder groen. Door deze gradiënt geeft de diamant de indruk te schitteren. Het gekozen lettertype is strak, modern en wat speels bij de letters R en K. Dit geeft aan dat Grobbendonk vooruit wil en meegaat met de tijd.

Nieuwe baseline ‘Historisch/Toekomstgericht’
Toekomst en geschiedenis zijn twee elementen die in Grobbendonk voortdurend op elkaar inspelen. We kozen voor een nieuwe baseline die hieraan uiting geeft. In die baseline zien we dat de toekomstvisie van onze gemeente rust op een rijke geschiedenis. We putten kracht uit het verleden om volop te werken aan een mooie toekomst voor onze gemeente.

Burgemeester Marianne Verhaert: “Het logo symboliseert niet alleen het grootse verleden van Grobbendonk maar zet ook de troeven van onze gemeente en haar inwoners in de verf. Dat is een sterk fundament om een mooi toekomstverhaal te schrijven voor onze gemeente.” 

Je zal onze huisstijl stap voor stap zien veranderen.

Gepubliceerd op  vr 27 sep 2019