Gemeente Gemeente Grobbendonk

Nieuw zorgcentrum voor slachtoffers van seksueel geweld

Op 11 november opende in Antwerpen een nieuw zorgcentrum voor slachtoffers van seksueel geweld. Slachtoffers kunnen er alle dagen, dag en nacht, terecht voor hulp.

Een Zorgcentrum na Seksueel Geweld (ZSG) biedt multidisciplinaire zorg aan slachtoffers van  seksueel geweld en advies aan hun steunfiguren. Alle zorg wordt aangeboden op één plaats door een speciaal daartoe opgeleid team. Jij staat als slachtoffer centraal en beslist welke stappen er genomen worden. We informeren je over welke stappen je kan zetten. Als je klacht wil neerleggen kan dat in het ZSG, maar dat is niet noodzakelijk om van de aangeboden zorg te kunnen genieten. Het Zorgcentrum is 24 op 24 uur en 7 dagen op 7 bereikbaar.

In het ZSG kan je onder andere terecht voor:

  • verzorging van verwondingen en letsels
  • onderzoeken en behandeling
  • verzamelen van bewijsmateriaal voor een eventuele klacht
  • luisterend oor en psychische zorg 
  • nazorg: zowel medisch als psychisch 

Wie kan in het zorgcentrum terecht? 

Als slachtoffer van seksueel geweld ben je altijd welkom in het Zorgcentrum, ongeacht je afkomst, geloofsovertuiging, genderidentiteit, leeftijd, lichamelijke of mentale beperking, of verblijfsstatus. Onze deur staat voor iedereen open.

Als vriend of vriendin, partner of familielid van een slachtoffer van seksueel geweld kan je in het Zorgcentrum terecht voor advies of psychologische ondersteuning.

Surf naar de website www.seksueelgeweld.be om het adres en telefoonnummer van het dichtstbijzijnde Zorgcentrum te vinden. Je vindt er de locaties van alle Zorgcentra na Seksueel Geweld terug.

Het Zorgcentrum in Antwerpen kan je vinden in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen:

Gepubliceerd op  di 16 nov 2021