Gemeente Gemeente Grobbendonk

Nieuwjaarszingen 2020

Nieuwjaarszingen is een traditie die al heel lang meegaat!

Jaarlijks trekken héél wat kinderen lachend door de straten van onze gemeente. Gewapend met een zangzakje en hun stem gaan ze van deur tot deur om wat snoep of een centje bijeen te zingen. Het is elk jaar een ongelooflijk succes.

Maar net omdat het zingen zoveel mensen op de been brengt, is het dit jaar niet haalbaar om het coronaproof te organiseren. 


Bij elk mooi buitenalternatief dat op tafel werd gelegd, botsten we op de coronamaatregelen. Hoe overhandig je veilig snoep? Hoe voorkom je samenscholing? Mogen kinderen van verschillende gezinnen samen gaan zingen? En wat dan met de ouders die hen begeleiden?

De Neteland-gemeenten (Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen en Vorselaar) bogen zich samen over dit dilemma en komen met een coronaproof alternatief voor de dag.

We willen aan alle kleuters en lagereschoolkinderen vragen om een mooie tekening, een leuk filmpje, een gedichtje, een foto of een tof kaartje met je nieuwjaarswensen en/of zangkunsten te maken. 

Post je wens op sociale media met de #NieuwjaarNeteland en #Grobbendonkhartverwarmend op het Facebook-evenement 'Nieuwjaar Neteland' of openbaar op je eigen Facebook of Instagram met deze hashtags zodat iedereen van je wens kan genieten!

Kan je je wens niet delen via sociale media, dan kan je deze ten laatste op 27 december afleveren in de brievenbus van het gemeentehuis of mailen naar nieuwjaarszingen@grobbendonk.be.

Elk kind dat een nieuwjaarswens heeft ingestuurd, laat ook best zijn gegevens achter via www.nete.land/nieuwjaarszingen. Dit kan tot en met 27 december. In ruil wordt er op 31 december een zakje met lekkers aan huis gebracht.

Belangrijk voor de ouders: de foto, brief, filmpje of tekening komt ook op onze website en sociale media! 

Op zoek naar andere warme initiatieven tijdens de kerstvakantie?